Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wimbledon žreb Grega Žemlja Aljaž Bedene Blaž Kavčič

Petek, 21. 6. 2013, 12.40

8 let

Premagljivi tekmeci, nato pa Kavčič blizu Đokovića, Bedene Nišikorija in Žemlja Dimitrova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na glavnem turnirju Wimbledona bodo zaigrali trije Slovenci. Žreb jim je dodelil premagljive tekmece, z nosilci pa bi imeli opravka od drugega kroga dalje. Letos brez Slovenk med posameznicami.

Potem ko sta v kvalifikacijah (v drugem krogu, če bi obe zmagali bi v tretjem odločilnem igrali medsebojno) izpadli Polona Hercog in Tadeja Majerič, Slovenija po dolge času ne bo imela predstavnice v posamični konkurenci. Bodo pa na wimbledonski travi na glavnem turnirju zaigrali trije Slovenci. Grega Žemlja (53. z lestvice ATP) se bo v prvem krogu udaril z Američanom Michaelom Russellom (97.), tekmec Aljaža Bedeneta (92. na lestvici ATP) je Argentinec Leonardo Mayer (80.), Blaža Kavčiča (132.) pa čaka Nemec Jan-Lennard Struff (116). Vsi trije Slovenci so v zgornjem delu razpredelnice. Če bi Kavčič napredoval v 3. krog, med 32 najboljših, bi ga najverjetneje na travi pričakal prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, Bedenetu se v primeru zmage v drugem krogu nasmiha obračun z 12. nosilcem Keijem Nišikorijem, ki je bil v Parizu usoden za Grego Žemljo. Gorenjec bi se lahko v primeru zmage v drugem krogu pomeril z "Baby Federerjem", bolgarskim nosilcem Grigorjem Dimitrovom.

"Mayerja, s katerim še nisem igral, ne poznam tako dobro, videl sem ga igrati le na pesku, na travi pa ne vem, kako se znajde. Če bom odigral tako, kot sem začel letošnjo sezono na travi, lahko dobim 1. krog. Vsekakor želim dobro odigrati, potem pa bomo videli, kako bo šlo. Forma je v redu. Glede na to, da prej nisem veliko igral na travi, je v bistvu presenetljivo, kako dobro se znajdem na travi. Veseli me, da lahko na vseh podlagah odigram dobro in se že veselim 1. kola," je vtise pred wimbledonskim debijem dejal 23-letni Aljaž Bedene, ki je letos na OP Avstralije odigral svoj prvi turnir za grand slam. V Melbournu ga je v 1. krogu ustavil Nemec Benjamin Becker, na pesku v Roland Garrosu pa je bil v 1. krogu od Ljubljančana boljši francoski as Jo-Wilfried Tsonga.

"V Parizu sem igral z vročino. Kar sem lahko odnesel z OP Francije, je bila zato ena velika izkušnja, presenetiti pa nisem mogel. Drugače pa sem bil zelo vesel, da sem dobil za tekmeca prav Tsongaja. Če bi bil zdrav, se mi zdi, da bi se lahko boljše upiral, je pa vsekakor bila dobra izkušnja za naprej. Se mi zdi, da lahko z dobrim žrebom in dobro igro tukaj veliko naredim," je še dejal Bedene, ki se je letos uvrstil v polfinale turnirja serije ATP v Chennaiju ter osvojil lovoriko na peščenem challengerju v Rimu.

Tudi najvišje uvrščeni Slovenec, 26-letni Grega Žemlja, ne skriva ambicij: "Upanje je za vsak krog posebej, upanje je tudi za četrtfinale, realnost je nekaj, upanje pa je nekaj povsem drugega. Treba se bo skrajno resno lotiti prvega nasprotnika in potem bomo videli. Težko rečem do kam lahko pridem. Najprej prva tekma, potem pa naprej. Težko govorim o kakšni posebni sreči z žrebom. Mislim, da moj nasprotnik igra zelo dober tenis, doslej sva igrala štirikrat, dvakrat me je premagal. Tukaj ni lahkih nasprotnikov, je pa zanesljivo boljše od tega, kot pa, da se pomeriš z nosilcem že v prvem krogu." Žemlja je prejšnja dva nastopa v Wimbledonu končal v 2. krogu.

"Sem šele priletel v London, tako da travnatega igrišča še nisem preizkusil. Prvi trening upam, da bom lahko opravil že danes, na podlagi treninga pa bomo lahko šele določili formo, ker je podlaga trava zelo specifična. Ne glede na to, mislim, da bo tri dni dovolj časa, da se privadim na travo. V Wimbledonu si noben ne želi igrati s kakšnim specialistom za travo ali igralcem iz prve deseterice že v prvem krogu, zato lahko rečem, da sem z žrebom zelo zadovoljen. Treba pa je vedeti, da so vsi igralci, ki so direktno uvrščeni na takšen turnir, zelo dobri in da lahko vsak vsakega premaga. Če bom hotel zmagati, bom moral to na igrišču tudi pokazati," pa je dejal Blaž Kavčič, ki se s Struffom še ni pomeril, pred četrtim zaporednim nastopom na wimbledonski travi, na kateri višje od 1. kroga še ni prišel.

Katarina Srebotnik bo na turnirju v Wimbledonu igrala v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta tretji nosilki.

Ne spreglejte