Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 7. 2013,
19.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borut Pahor Blaž Rola

Nedelja, 7. 7. 2013, 19.49

8 let

Predsednik Pahor z loparjem podkrepil teniško evforijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na dan, ko Grega Žemlja na domačem challengerju lovi šesti naslov, Andy Murray pa je dvignil na noge občinstvo v Wimbledonu, je za teniški lopar poprijel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Srečni kandidat, ki je s slovenskim predsednikom izmenjal nekaj udarcev in mu približal vrline vrhunskega tenisa, ni bil izbran naključno. To je Blaž Rola, eden najbolj obetavnih slovenskih igralcev, uradna ''četrta'' teniška violina. Kot ameriški študentski prvak in še sveži dvakratni sredozemski prvak se je razveselil nekajminutnega delovnega srečanja z Borutom Pahorjem. Malce pred začetkom finala portoroškega challengerja, ki je na tribune osrednjega igrišča ŠRC Marina privabil ogromno ljubiteljev rumene žogice, se je predsednik prelevil v teniškega igralca in za nekaj trenutkov izzval 22-letnega Ptujčana. ''To je bilo prvič, da sem igral tenis s predsednikom. Vedel sem, da je gospod Pahor športnik po srcu ter da se ukvarja s športom, nisem pa pričakoval, da bo igral tako dober tenis,'' je Rola v pogovoru za Sportal pohvalil tekmeca.

Od prirediteljev je tik pred zdajci izvedel, da bi rad predsednik, ki je nedavno na nogometno-človekoljubni prireditvi v režiji Tima Matavža in Valterja Birse oblekel vratarski rokavici, odigral nekaj žogic s teniškim igralcem. Izbrali so njega, ko pa sta prispela na pomožno igrišče, je Ptujčan elegantno rešil zagato. ''Predsednik je prispel v obleki in čevljih. Ni imel športne opreme in z žalostjo priznal, da nima svojega loparja. Na srečo sem imel dva, tako da sva lahko izmenjala nekaj udarcev. Ker pa ni imel prave opreme, ga niti nisem mogel preveč izmučiti,'' se je smejalo Štajercu, ki je v soboto na portoroškem turnirju izgubil finale v igri dvojic, med posamezniki pa izpadel v prvem krogu in izpustil priložnost, da bi v drugem prekrižal lopar z Grego Žemljo.

Ker je Rola osvojil ameriško študentsko prvenstvo, se je s predsednikom zapletel v pogovor o študiju čez veliko lužo. ''Ogromno ga je zanimalo glede mojega študija, o svoji teniški igri pa je priznal, da je nazadnje lopar prijel v roke pred ne vem koliko leti, ko je odigral dvoboj s svojim sinom. Ima pa še vedno dober občutek za teniško igro. Pričakoval sem, da mu bom dal kako učno uro, a ni šlo,'' se je pošalil Rola. Tako mu tudi ni mogel ''zavezati kravate'', kakor je v teniškem žargonu priljubljen izraz za največjo možno zmago v nizu (6:0). Predsednik Pahor bo po finalnem srečanju ATP Challenger v Portorožu izročil priznanje zmagovalcu.

Ne spreglejte