Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
20.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 20.15

8 let

Pred novinarje so pripluli kar z gliserjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Festival belega športa, največji teniški dogodek leta in lahkotna igrivost poletja, vse to pooseblja challenger Tilia Slovenia Open, ki se bo do konca tedna odvijal v Portorožu.

Ne preseneča, da je zato v zelo sproščenem duhu minila tudi zadnja novinarska konferenca pred začetkom, saj so predstavniki medijev naše največje zvezdnike pričakali kar na portoroškem pomolu. V ozadju morje z belimi jadri, na obali zagorela telesa pod slamnatimi senčniki, v ušesih pa pljuskanje morja pod luknjastimi deskami … Idiličen uvod v turnir presežnikov. Le kdaj je bila in bo znova na slovenskem turnirju zbrana tako močna domača zasedba? Slovenski teniški igralci namreč v zadnjem obdobju javnost razveseljujejo z lepimi dosežki, zato jih v beli karavani zagotovo nihče več ne podcenjuje.

V duhu svetovljanskega dogodka je štiriperesna deteljica mušketirjev – Grega Žemlja, Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Blaž Rola - priplula na pomol kar z gliserjem, izkrcanju pa je sledila kratka predstavitev njihovih želja in ciljev v mestu rož.

''Tukaj treniram že nekaj dni in sem se odlično privadil na novo podlago ter igralne pogoje. Lahko rečem, da je počutje zelo dobro, z mano je tudi celotna ekipa. Kar se tiče žreba, so v mojem delu tabele zelo neugodni nasprotniki, zato bo treba odigrati po najboljših močeh,'' je povedal Blaž Kavčič, trenutno 132. igralec svetovne lestvice in prvi Slovenec, ki se je prebil med najboljših sto.

Drugi slovenski lopar in tretji nosilec, Aljaž Bedene, pa je kar odkrito priznal, po kaj je prišel. ''Pričakovanja so, da zmagam oziroma se čim bolje odrežem, vsekakor pa je izziv igrati pred domačim občinstvom. Za formo ne vem, kakšna je, na trdi podlagi namreč nisem igral že kar nekaj časa.''

Na turnirju bo v glavnem žrebu sicer nastopilo devet Slovencev, iz kvalifikacij pa se je uspelo prebiti le Niku Razboršku. Vsekakor lepo število, ki bo zagotovo privabilo številne gledalce, saj si turnir to več kot zasluži. Po mnenju italijanskega supervizorja, ki ga je poslalo Združenje teniških profesionalcev, je namreč portoroška prireditev na ravni ATP turnirja in ne challengerjev. Nagradni sklad znaša 30.000 evrov, zmagovalec pa bo domov odnesel 4.300 evrov in za nameček 80 točk za svetovno teniško lestvico.

K sreči bodo lahko domači navijači izbirali, za koga bodo stiskalli pesti, morda pa bo to ravno Blaž Rola, aktualen ameriški študentski in sredozemski prvak, ki upa, da ga zmagoslavje v turškem Mersinu ne bo zaslepilo in mu bo preskok s turškega peska na trdo podlago čim prej uspel, saj tako malo časa za prilagajanje še ni imel, tako da bo zanj tekmovanje tudi s tega vidika nekaj novega.

Organizatorji si seveda želijo, da bi v finalu lahko stisnili roko domačemu tekmovalcu, prav vsakemu izmed devetih pa bodo med turnirjem po odigranem dvoboju namenili kratko novinarsko konferenco. Poleg tega se bodo imeli navijači priložnost brezplačno fotografirati s katerimkoli slovenskim igralcem, ki bo nastopil v glavnem žrebu.

Takoj po tekmah so gledalci vabljeni na zabavno-glasbeni del, ki bo med tednom dogodivščin željne kratkočasil do ene ure ponoči, za vikend od petka naprej pa do pozne tretje ure. ''Želimo si, da bi turnir temeljil na tenisu in odličnih partijah, hkrati pa želimo, da bi se dodatni del - zabava, glasba, morje, poletje in sonce, prepoznalo znotraj tega turnirja in bomo lahko tudi na tem gradili v prihodnosti. Verjamem, da bo po prvem letu veliko lažje,'' je še zaključil Gregor Krušič, direktor Teniške zveze Slovenije.

Ne spreglejte