Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2016,
14.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Tommy Haas tenis

Sobota, 4. 6. 2016, 14.07

6 let, 7 mesecev

Nemec na čelu turnirjev ATP in WTA v Indian Wellsu

Po seksitičnem škandalu Južnoafričana direktorski položaj prevzema Tommy Haas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tommy Haas | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemec Tommy Haas, nekdanja številka dve svetovnega moškega tenisa, je bil imenovan za direktorja teniških turnirjev ATP in WTA v Indian Wellsu v Kaliforniji. V Hamburgu rojenega Haasa, ki je od leta 2010 ameriški državljan, pred začetkom dela čaka še formalna potrditev obeh združenj profesionalnih igralcev in igralk ATP in WTA.

Osemintridesetletni Haas je aprila prestal operativni poseg na desnem stopalu in je najverjetneje pred koncem profesionalne teniške poti.

Nasledil bo Moora

Raymond Moore, eden izmed ustanoviteljev kalifornijskega turnirja, je odstopil marca, potem ko je zakuhal seksistični škandal s politično nekorektnimi izjavami na račun ženskega tenisa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Raymond Moore, eden izmed ustanoviteljev kalifornijskega turnirja, je odstopil marca, potem ko je zakuhal seksistični škandal s politično nekorektnimi izjavami na račun ženskega tenisa. Foto: Guliverimage/Getty Images

Haas je v profesionalni karieri zbral vsega skupaj 15 zmag na turnirjih ATP v posamični konkurenci, na svetovni jakostni lestvici ATP pa je bil najvišje drugi maja 2002. Nemec bo bdel nad več kot sedem milijonov dolarjev vrednim turnirjem v bližini Palm Springsa. Gre za moški teniški masters najvišje ravni serije 1000 ATP in ženski turnir WTA, na direktorskem stolčku pa bo nasledil 69-letnega Raymonda Moora, enega izmed ustanoviteljev kalifornijskega turnirja. Ta je odstopil marca, potem ko je zakuhal seksistični škandal s politično nekorektnimi izjavami na račun ženskega tenisa.

Nekdanji južnoafriški teniški igralec se je marca na novinarski konferenci pred sklepnim dejanjem turnirja obregnil tudi ob ženske v tenisu in ženske teniške igralke obtožil, da se okoriščajo na račun moškega tenisa. Moora je zmotilo to, da ženske za zmago na turnirju v Kaliforniji prejmejo enako vsoto denarja kot moški. Letos sta na primer tako Srb Novak Đoković kot Belorusinja Viktorija Azarenka za zmago prejela dober milijon ameriških dolarjev.

Izboljšanje javne in medijske podobe

Moore se je za svojo izjavo naknadno opravičil, a je izzval velikansko ogorčenje in manj kot 36 ur po neposrečenem medijskem nastopu podal nepreklicno odstopno izjavo s položaja direktorja prestižnega turnirja. Moore bo sicer še naprej ostal na turnirju kot eden izmed izvršnih vodilnih delavcev. Glavna naloga Haasa na položaju direktorja bo tako izboljšati javno in medijsko podobo turnirja ter komunikacijo in zgladiti morebitne spore z igralci in igralkami, sponzorji in navijači.

Ne spreglejte