Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
9.32

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nastja Kolar Tina Pisnik

Petek, 1. 2. 2013, 9.32

1 leto, 1 mesec

Pisnikovo lahko boli glava: ostala tudi brez Nastje Kolar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed že dolgo ni bila tako okrnjena. Odpovedi so glavni vzrok za to, da bo v Izraelu prva violina Andreja Klepač, komaj 609. igralka sveta.

Kapetanka Tina Pisnik se bo prvič v novi vlogi predstavila z zasedbo, ki ne predstavlja večjih obetov za rezultatski uspeh. Žreb je Sloveniji v prvi evroafriški skupini dodelil skupino z Bolgarijo, Nizozemsko in Luksemburgom. Če lahko tekmice računajo na igralke, ki so zasidrane med sto najboljših, pa je Pisnikovo doletel splet nesrečnih odpovedi in nezmožnosti novih prijav. V času odprtega prvenstva Avstralije sta nastop v državnem dresu odpovedali najboljša slovenska igralka Polona Hercog (zaradi poškodbe zapestja) in ena najboljših igralk v dvojicah na svetu Katarina Srebotnik (zaključek reprezentančne kariere). Ker je naslednica Maje Matevžič na kapetanske stolčku slovenske ženske izbrane vrste resno računala na obe, je morala združenju ITF posredovati imeni zamenjav. Odločila se je za najstnici, sovrstnici Tjašo Šrimpf in Tino Rupert. Verjela je, da bi odgovornost v konkurenci posameznic v pokalu Fed lahko prevzeli Nastja Kolar in Andreja Klepač. Slednja v zadnjem času večjo pozornost posveča nastopom v parih, tako je nastopila tudi na lanskoletnem olimpijskem turnirju v Londonu.

Pravila ITF ne dovoljujejo zamenjave Kolarjeve

Nato pa je sledil nov šok. Nastja Kolar, pred leti najbolj obetavna slovenska najstnica, ki pa so ji rade ponagajale poškodbe, je zaradi bolezni odpovedala nastop. Tako je slovenska reprezentanca ostala brez Celjanke, ki je v državnem dresu debitirala leta 2011. Pojavila se je možnost, da bi lahko vrzel zapolnila Maša Zec Peškirič, ki je z 249. mestom četrta najvišje uvrščena Slovenka na svetovni lestvici, a pravila ITF niso dovoljevala nove zamenjave. "Ker pravila ITF določajo, da je mogoče po prvi prijavi zamenjati ali nadomestiti samo dve igralki, kar je po odpovedi Katarine Srebotnik in Polone Hercog Slovenija že storila, Nastje Kolar ne more nadomestiti druga igralka. Slovenija tako ostaja s samo tremi igralkami, breme prve igralke pa je zdaj padlo na najstarejšo in najbolj izkušeno članico ekipe Andrejo Klepač," je sporočil vodja pisarne na Teniški zvezi Slovenije (TZS) Gregor Krušič. Tako bo slovenska odprava v Izrael, v mesto Eliat bo odpotovala v soboto, štela le tri igralke, med njimi pa ni takšne, ki bi lahko resneje mešala štrene tekmicam. Klepačeva na lestvici zaseda komaj 609. mesto, posamičnih dvobojev pa v zadnjem času ne igra veliko. Šrimpfova zaseda 713. mesto, Rupertova pa želi resnejšo kariero med profesionalkami graditi šele po poletni selitvi v Houston, kjer bo združila tenis s študijem. Luknji bi lahko zapolnili Tadeja Majerič (188. na svetu) oziroma izkušena Petra Rampre (237.), a sta že predhodno javili krovni zvezi, da je zaradi neskladja z vnaprej pripravljenimi urniki turnirjev tovrstna možnost nemogoča. Vsaj za dvoboje v Izraelu.

Ne spreglejte