Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 9. 2021,
22.27

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Andreja Klepač Simona Halep Garbine Muguruza WTA OP ZDA Arina Sabalenka

Nedelja, 5. 9. 2021, 22.27

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, WTA (7. DAN)

Mlada Kanadčanka še naprej navdušuje, Klepačeva napredovala v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Leylah Fernandez | Elina Svitolina je za preboj v četrtfinale ugnala nekdanjo številko ena Simono Halep. | Foto Guliverimage

Elina Svitolina je za preboj v četrtfinale ugnala nekdanjo številko ena Simono Halep.

Foto: Guliverimage

Ukrajinka Elina Svitolina se je po zmagi nad nekdanjo prvo teniško damo na svetu Romunko Simono Halep prebila v četrtfinale turnirja za grand slam v New Yorku. Peta nosilka je slavila s 6:3 in 6:3, za preboj v polfinale pa se bo udarila s Kanadčanko Leylah Fernandez. Mlada Kanadčanka namreč še vedno navdušuje s svojo igro. V dvojicah je uspešno nastopila Andreja Klepač.

Ashleigh Barty
Sportal Klavrn konec za prvo nosilko, olimpijska prvakinja zanesljivo napredovala

Devetnajstletnica po dveh urah in 15 minutah premagala Nemko

Na letošnjem OP ZDA še vedno navdušuje Leylah Fernandez. Devetnajstletnica je, dan pred svojim rojstnim dnevom, po treh nizih premagala nekdanjo zmagovalko OP ZDA Angelique Kerber. Fernandezova, ki velja za prvo presenečenje letošnjega turnirja, je zaostajala že za niz, a je po dveh urah in 15 minutah vseeno strla Nemko, ki je bila postavljena kot 16. nosilka turnirja. Leylah Fernandez je že pred tem presenetljivo premagala Naomi Osaka. Njena nasprotnica v četrtfinalu bo Elina Svitolina. Čehinja Barbora Krejčikova se je pomerila s Španko Garbine Muguruza. Na koncu je po dveh nizih slavila prva s 6:3, 7:6 (4).

Druga nosilka Arina Sabalenka je tokrat igrala proti Belgijki Elise Mertens. Belorusinja v dvoboju ni imela težkega dela, saj je v dveh nizih oddala le pet nizov (6:4, 6:1). Dvoboj pa je trajal le eno uro in 12 minut. 

Klepačeva v dvojicah

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je s soigralko, Hrvatico Darijo Jurak, zanesljivo napredovala v osmino finala konkurence dvojic na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. V drugem krogu sta bili izkušeni Slovenka in Hrvatica boljši od rusko-estonske naveze Darja Kasatkina/Anett Kontaveit s 6:1, 6:2.

Andreja Klepač je z Darijo Jurak napredovala v osmino finala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andreja Klepač je z Darijo Jurak napredovala v osmino finala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Petintridesetletna Koprčanka in dve leti starejša Hrvatica nista imeli nikakršnih težav s sicer bolj uveljavljenima igralkama med posameznicami.

V prvem nizu sta dvakrat prišli do odvzema servisa, in sicer v drugi ter šesti igri, psihično stabilnost pa sta prikazali tudi ob dveh ubranjenih žogicah za brejk. V drugem nizu je bila zgodba podobna, le da sta do odvzemov servisa Klepačeva in Jurakova prišli v peti in sedmi igri.

Dvoboja je bilo konec po uri in 21 minutah, Slovenka in Hrvatica pa nadaljujeta odlične nastope v zadnjem obdobju na ameriških igriščih s trdo podlago. Slavili sta namreč v San Joseju in izgubili v finalu Cincinnatija.

Za vstop med najboljših osem dvojic bosta v New Yorku igrali proti mladima domačinkama, Coco Gauff in Caty McNally. Letos sta se z Američankama že pomerili v finalu turnirja v Parmi na pesku. Tam sta bili s 6:3 in 6:2 boljši Gauffova in McNallyjeva.

OP ZDA, ženske, osmina finala

Današnji dvoboji

Jelina Svitolina (Ukr/5) : Simona Halep (Rom/12) 6:3, 6:3;
Leylah Fernandez (Kan) : Angelique Kerber (Nem/16) 4:6, 7:6 (5), 6:2;
Barbora Krejčikova (Češ/8) : Garbine Muguruza (Špa/9) 6:3, 7:6 (4);
Arina Sabalenka (Blr/2) : Elise Mertens (Bel/15) 6:4, 6:1.
Ne spreglejte