Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 9. 2021,
6.40

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Karolina Pliškova WTA OP ZDA Bianca Andreescu Iga Swiatek Ashleigh Barty

Nedelja, 5. 9. 2021, 6.40

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, WTA (6. DAN)

Klavrn konec za prvo nosilko, olimpijska prvakinja zanesljivo napredovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ashleigh Barty | Ashleigh Barty se je poslovila od New Yorka. | Foto Guliverimage

Ashleigh Barty se je poslovila od New Yorka.

Foto: Guliverimage

Olimpijska prvakinja, Švicarka Belinda Benčič, se je zanesljivo uvrstila v osmino finala odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V tretjem krogu je s 6:2, 6:4 ugnala domačinko Jessico Pegula. Za veliko presenečenje pa je poskrbela Američanka Shelby Rogers, ki je s 6:2, 1:6 in 7:6 (5) izločila prvo nosilko in zmagovalko Wimbledona Avstralko Ashleigh Barty.

Leylah Fernandez in Naomi Osaka
Sportal Kanadska najstnica zrežirala veliko presenečenje

V ženski konkurenci se poslavlja prva nosilka in zmagovalka Wimbledona Avstralka Ashleigh Barty, ki jo je presenetljivo ugnala Američanka Shelby Rogers s 6:2, 1:6 in 7:6 (5). "Res nisem hotela izgubiti. Rekla sem si: udarjaj žogico in se potrudi. Saj slabše ne more biti, doslej sem z njo vedno izgubila," je po tekmi povedala Rogersova, ki je v prejšnjih petih medsebojnih dvobojih izgubila. Petindvajsetletna Bartyjeva je v tretjem nizu vodila že s 5:2, tudi servirala za zmago, a je Američanki uspel preobrat, s čimer je na noge dvignila tudi občinstvo.

Zdaj se Rogersovi nasmiha vsaj četrtfinale, saj bo njena naslednja tekmica britanska kvalifikantka Emma Raducanu, ki pa je v dobri formi. Ta je za zmago nad Španko Sorribes Tormo s 6:0 in 6:1 potrebovala vsega 70 minut.

Polfinalistka odprtega prvenstva Francije Grkinja Marija Sakari je s 6:4 in 6:3 ugnala dvakratno zmagovalko Wimbledona, desetopostavljeno Čehinjo Petro Kvitovo, s 6:4 in 6:3. V osmini finala se bo pomerila s šestopostavljeno zmagovalko US Opna 2019 Kanadčanko Bianco Andreescu, ki je s 6:1 in 6:2 gladko ugnala Belgijko Greetje Minnen.

Olimpijska prvakinja je zanesljivo slavila. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Olimpijska prvakinja je zanesljivo slavila. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Olimpijska prvakinja uspešna

Olimpijska prvakinja Švicarka Belinda Benčič je brez težav ugnala Američanko Jessico Pegulo s 6:2 in 6:4. Zdaj bo na vrsti težka tekmica Poljakinja Iga Swiatek, lanska zmagovalka Roland Garrosa, ki je v treh nizih s 6:3, 4:6 in 6:3 premagala Estonko Anett Kontveit 6:3, 4:6, 6:3.

"Malo me je skrbelo pred tekmo, saj ima za sabo zelo dobro sezono in lahko dobi veliko dvobojev. Zadovoljna sem s to predstavo, občutek sem imela, da sva igrali kar dober tenis," je po dvoboju dejala Švicarka in dodala, da po olimpijskem slavju deluje bolj sproščeno: "Dobra stvar je, ko si brez pritiska. Sicer sta dve možnosti, ali čutiš po veliki zmagi še več pritiska ali pa se počutiš obratno, kot jaz, torej svobodno, saj si izpolnil sanje, osvojil zlato, vse drugo pa je nato le še bonus."

Na OP ZDA je sicer že igrala v polfinalu leta 2019. Doslej je na turnirjih velike četverice zgolj v New Yorku dvakrat igrala najmanj v četrtfinalu, to ji je uspelo še ob debiju pred sedmimi leti. 

OP ZDA, ženske, 3. krog

Emma Raducanu (VBr) - Sara Sorribes Tormo (Špa) 6:0, 6:0;
Belinda Benčič (Švi/11) - Jessica Pegula (ZDA/23) 6:2, 6:4;
Maria Sakari (Grč/17) - Petra Kvitova (Češ/10) 6:4, 6:3;
Bianca Andreescu (Kan/6) - Greetje Minnen (Bel) 6:1, 6:2;
Shelby Rogers (ZDA) - Ashleigh Barty (Avs/1) 6:2, 1:6, 7:6 (5);
Iga Swiatek (Pol/7) - Anett Kontaveit (Est/28) 6:3, 4:6, 6:3;
Karolína Pliškova (Ceš/4) - Ajla Tomljanović (Avs) 6:3, 6:2;
Anastasija Pavljučenkova (Rus/14) - Varvara Gracheva (Rus) 6:1, 6:4.
Ne spreglejte