Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 7. 2017,
15.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

3

Natisni članek

Miloš Raonić Kei Nišikori Andy Murray Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković

Torek, 25. 7. 2017, 15.17

6 let, 7 mesecev

Đoković je zaslužil več kot sto tisoč dolarjev na dvoboj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

3

Novak Đoković in Rafael Nadal

Že nekaj časa je znano, da se v profesionalnem tenisu obračajo velike vsote denarja, sploh na turnirjih za grand slam in turnirjih serije masters. Že veste, kateri igralec je do zdaj zaslužil največ na dvoboj? Številke so neverjetne.

Tenis na najvišji ravni ne pozna krize, saj so se tudi v času zadnje gospodarske krize denarni skladi le višali. In tudi zdaj ni nič drugače. Pred dnevi so organizatorji OP ZDA sporočili, da bo letošnji denarni sklad presegel neverjetnih 50 milijonov dolarjev (43 milijonov evrov), kar je največ do zdaj. Zmagovalca v ženski in moški konkurenci bosta na svoj račun pospravila 1,825 milijona dolarjev (1,6 milijona evrov).

Novak Đoković je lani presegel mejo sto milijonov, vendar letos njegova forma ni prava. Zdaj ga pestijo še poškodbe. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je lani presegel mejo sto milijonov, vendar letos njegova forma ni prava. Zdaj ga pestijo še poškodbe. Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković je prvi, ki je presegel sto milijonov

Posledično je jasno, da nekateri najboljši igralci povprečno na dvoboj zaslužijo izjemno velike vsote denarja - gre za bruto zneske. Verjetno ni treba prav posebej izpostavljati, kateri so ti igralci.

Novak Đoković, srbski teniški zvezdnik, je bil lani prvi igralec v teniški karavani, ki je s turnirskimi zmagami zaslužil več kot sto milijonov dolarjev. Trenutno je s turnskimi nagradami zaslužil 109 milijonov dolarjev (94,3 milijonov evrov). Beograjčan, ki je v profesionalni karieri odigral 946 dvobojev (738 zmag - 163 porazov), je na dvoboj zaslužil skoraj sto tisoč evrov, natančneje 99.400 evrov.

Rafael Nadal je letos osvojil deseto zmago na turnirju za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je letos osvojil deseto zmago na turnirju za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nadalu 70 tisoč, Federerju pa nekaj tisočakov manj na dvoboj

Na drugem mestu te lestvice je Rafael Nadal, kralj peska. Ta je letos še desetič v karieri osvojil OP Francije. Španec je v svoji 14-letni karieri odigral 1.033 dvobojev (852 zmag in 181 porazov), na dvoboj pa je zaslužil nekaj več kot 70 tisoč evrov.

Za njim je letos prerojeni Roger Federer. V letošnji sezoni je dobil vse pomembne turnirje, med drugim tudi OP Avstralije in Wimbledon. Švicar je letos zmagal na petih turnirjih in je skupno v karieri zaslužil nekaj več kot 107 milijonov dolarjev. 35-letni Federer je samo v letošnji sezoni z denarnimi nagradami zaslužil več kot osem milijonov dolarjev, potem ko je do zdaj na dvoboj zaslužil 67 tisoč evrov.

Japoncu v zadnjem letu 30 milijonov dolarjev Kei Nišikori ogromno zasluži s sponzorskimi pogodbami. | Foto: Reuters Kei Nišikori ogromno zasluži s sponzorskimi pogodbami. Foto: Reuters

Za najboljšo trojico je Andy Murray, trenutno prvi igralec na svetovni lestvici. Škot, ki pričakuje drugega otroka, je povprečno na dvoboj zaslužil okrog 62 tisoč evrov. Sledijo mu Stan Wawrnika s 35 tisoč evri, Kanadčan Miloš Raonic pa je zaslužil 32 tisoč evrov na dvoboj.

Na šestem mestu je Kei Nišikori. Japonec je izjemno priljubljen v svoji državi in je v zadnjem letu samo s sponzorskimi pogodbami zaslužil 30 milijonov dolarjev (26 milijonov evrov), več kot Nadal in Đoković. Nišikori je do zdaj na dvoboj zaslužil 31 tisoč evrov.

Igralec Zaslužek na dvoboj (v evrih)
Novak Đoković 99.400
Rafael Nadal 70.800
Roger Federer 67.300
Andy Murray 61.700
Miloš Raonic 32.100
Kei Nišikori 31.000
Ne spreglejte