Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
12.51

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

1

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 12.51

3 leta, 10 mesecev

Novak Đoković si je premislil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

1

Novak Đoković

Novak Đoković se je po dolgem času oglasil na družbenih omrežjih. Bolj kot ne so njegove besede razumljene kot odgovor na vse kritike, ki jih dobiva na račun Adria Toura, ponesrečenega dobrodelnega teniškega turnirja v Beogradu in Zadru. Srbski zvezdnik pa si je premislil tudi zaradi vnovičnega testiranja.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po pisanju srbskih medijev se bo Novak Đoković znova testiral 7. julija. Triintridesetletni Beograjčan je po okužbi sporočil, da se bo znova testiral čez pet dni, kar je pomenilo, da bi moralo iti na test to nedeljo. Po zadnjih informacijah se bo testiral 14 dneh o okužbi.

"Upam, da kdorkoli ne bo imel zapletov in da bo vse v redu. Jaz bom prihodnjih 14 dni ostal v samoizolaciji, test pa bom ponovil čez pet dni," je pred šestimi dnevi sporočil eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

Do spremembe naj bi prišlo prišlo zato, ker se Novak ni dolžan testirati po petih dnevih, saj bo zagotovo naslednjih 14 dni preživel v samoizolaciji, so zapisali na B92.

Aleksander Zverev
Sportal Đokovića napadajo, on pa se požvižga na to in se zabava v družbi lepotic #video

Đoković je po turnirju v Zadru, ki je bil zaradi okužbe Grigorja Dimitrova prekinjen, sporočil, da sta z novim koronavirusom okužena tudi on ter njegova žena Jelena. Mnogi teniški igralci po svetu so zadarske organizatorje obtožili, da niso upoštevali socialne distance. Na udaru pa je bil predvsem Novak Đoković, ki je tudi predsednik sveta igralcev ATP in ravno zato nosi največjo odgovornost.

"Ne pustite, da vas ne potegne na dno"

Po dolgem času se je na Instagramu z metaforičnem sporočilom oglasil tudi Novak Đoković. "Ladje ne potonejo zaradi vode, ki jo obkrožajo, ampak zaradi vode, ki vdre v njih. Ne pustite, da tisto, kar vas obkroža, pride v vas in vas potegne na dno," je zapisal prvi igralec sveta.

Nole je potem, ko je 23. junija objavil, da se je okužil z novim koronavirusom, s svojo ženo v karanteni. Na Instagramu je objavil opravičilo, vsem zaželel čimprejšnje okrevanje in obljubil, da bo pomagal z medicinsko pomoč.

Ana Brnabić | Foto: Reuters Foto: Reuters

V bran se mu je postavila tudi premierka Srbije

Že nekaj časa je jasno, da je ta primer presegel športne okvire. Že pred časom je Goran Ivanišević dejal, da se mu zdi nesmiselno, da se na račun njih dobivajo politične točke. Na Hrvaškem bodo namreč 5. julija volitve in si na ta način politiki "kupujejo" politične točke.

Povsem drugačen obraz je pokazala Ana Brnabić, srbska premierka, ki je med drugim dejala, da ona prevzame del krivde.

"Ima vso mojo podporo, vsa čast. Želel je narediti nekaj dobrega za vse nas, ne samo v Srbiji, ampak v regiji. Želel je pomagati z zbiranjem denarja … Če bi krivico prenesli name in njega pustili na miru, bi to najraje naredila. To je naša krivda. Mi smo sprostili ukrepe, on pa je upošteval priporočila in jaz sem kriva," je za televizijo Pink povedala Ana Brnabić.

Nicolas Kiefer
Sportal Turnir, ki ga je organiziral Novak Đoković, še naprej buri duhove
Goran Ivanišević
Sportal Okužen tudi Goran Ivanišević!
Goran Ivanišević
Sportal Kakšne posledice bo nosil Đoković in kdo se mu je postavil v bran? #video
Ne spreglejte