Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
11.30

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković OP Avstralije

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 11.30

6 let, 3 mesece

OP Avstralije

Novak Đoković ne skriva: Želim zmagati #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vse bolj se bliža prvi turnir za grand slam v sezoni, OP Avstralije, in ljubitelji tenisa so vse bolj na trnih. Še predvsem zaradi Novaka Đokovića, potem ko je njegov nastop v Melbournu še vedno zavit v tančico skrivnosti, a vidi se, da je Srb lačen novih izzivov.

Srbski teniški zvezdnik zadnje dni že trenira pod vročim avstralskim soncem, med drugim je že preizkusil osrednje igrišče. Glede na zadnja sporočila na družabnih omrežjih je videti, da bo le nastopil na prvem grand slamu sezone. Đoković je imel pred kratkim še vedno nekaj težav s komolcem. Zaradi tega je izpustil turnir v Abu Dabiju. Končno odločitev bo Nole sporočil po dveh ekshibicijskih turnirjih, ki ju bo igral v tem tednu.  Đoković je v svojih zadnjih izjavah oziroma v svoji predstavitvi pred OP Avstralije optimističen in je že razkril svoje cilje.

Za njim je dober trening

"Vsako leto prinese nove izzive. Tako v zasebnem življenju kot tudi na profesionalni ravni. Drugačni smo. Vsaka celica v telesu se menja vsak dan. Dobro sem treniral za začetek sezone. Tako kot drugi in z željo, da bi bil v pravi formi. V Melbourne sem prišel z veliko željo, da tekmujem," je uvodoma povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Želi si zmagati na vsakem dvoboju

Šestkratni zmagovalec OP Avstralije ni igral že zadnjih šest mesecev, vse od lanskega Wimbledona. Lani je v Melbournu izpadel že v drugem krogu, ko ga je presenetljivo premagal Uzbekistanec Denis Istomin. Kljub nekoliko slabšim rezultatom je pripravljen na veliko vrnitev.

"Sem sem prišel z  istim namenom kot preostalih 127 igralcev. Da bi se boril za lovoriko in da bi užival. Eden največjih razlogov, da sem prišel sem, je, ker želim zmagati na vsakem dvoboju in da na koncu osvojim to lovoriko," je optimistično napovedal Đoković.

Že v osmini finala se lahko sreča z najboljšimi

Pot do zmage bo za Beograjčana vse prej kot lahka. Za razliko od prejšnjih let mu žreb ne bo najbolj naklonjen, saj bo postavljen šele kot 14. nosilec turnirja. To pomeni, da se lahko z najboljšimi igralci (Roger Federer, Rafael Nadal, Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev) sreča že v osmini finala. Žreb bo na sporedu v četrtek, že zdaj pa je jasno, da se nam obeta še en zelo zanimiv turnir za grand slam.

Nosilci OP Avstralije v posamični konkurenci:

1. Rafael Nadal

2. Roger Federer

3. Grigor Dimitrov

4. Aleksander Zverev

5. Dominic Thiem

6. Marin Čilić

7. David Goffin

8. Jack Sock

9. Stan Wawrinka

10. Pablo Carreno Busta

11. Kevin Anderson

12. Juan Martin del Potro

13. Sam Querrey

14. Novak Đoković

15. Jo-Wilfied Tsonga

16. John Isner
Ne spreglejte