Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 4. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Monte Carlo Novak Đoković

Torek, 18. 4. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković bo tokrat lahko spal v domači postelji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek bo na turnirju v Monte Carlu zelo zanimivo, saj bomo po dolgem času na turnirju serije ATP na delu videli Novaka Đokovića, ki bo tokrat lahko spal v domači postelji. Srbski zvezdnik v Monte Carlu čaka na svoj preporod.

Novaka smo nazadnje videli igrati v začetku aprila v Davisovem pokalu, ko je Srbija v Beogradu gostila Španijo. Tam je odigral dvoboj z Albertom Raomosom Vinolasom in ga premagal po treh nizih. Po dvoboju je razkril, da že dolgo časa ni odigral tako dobro.

"Seveda, prvi trije meseci niso potekali tako, kot sem si želel." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Seveda, prvi trije meseci niso potekali tako, kot sem si želel." Foto: Guliverimage/Getty Images "Ta teden lahko spim v svoji postelji in sem s tistim, ki jih imam rad"

Beograjčan na turnirjih serije ATP ni igral vse od začetka marca, ko je izpadel v četrtem krogu turnirja v Indian Wellsu. V torek ga čaka dvoboj s Francozom Gillesom Simonom. Tega je do zdaj že desetkrat premagal, Francoz pa je Srbu le enkrat vzel skalp.

Đoković se zaveda, da imajo vsi športniki v svoji karieri vzpone in padce in ne dosegajo rezultatov, ki jih sami pričakujejo. Nekdanji prvi igralec sveta meni, da je prav turnir v Monte Carlu tisti, kjer lahko pokaže nekoliko več.

"Lepo je biti v mestu, kjer preživim večino svojega prostega časa. Tukaj treniram in tukaj imam svoj dom. Ta teden lahko spim v svoji postelji in sem s tistim, ki jih imam rad. Seveda, prvi trije meseci niso potekali tako, kot sem si želel. Nisem dosegal rezultatov kot zadnjih sedem, osem let, vendar se zavedam, da je to za športnika nekaj povsem normalnega," je povedal Nole, ki se s teniško krizo spopada že vse od lanske zmage na OP Francije.

Je Monte Carlo kraj, kjer bo doživel preporod?

Takrat je osvojil edini turnir za grand slam, ki mu je še manjkal v vitrini. V tem času ga je na lestvici ATP prehitel Britanec Andy Murray in mu prevzel številko ena. To sezono se nevarno številki ena približuje Roger Federer, ki si je zdaj vzel nekaj odmora in naj bi igral šele na turnirju v Parizu.

"Verjamem v svoje sposobnosti in predanost. Verjamem, da bom prej ali slej dosegel rezultate, ki si jih želim. Zdaj sem osredotočen na Monte Carlo in upam, da je to pravi kraj, kjer bom začel na novo," je še povedal Đoković, ki pravi, da s komolcem nima nobenih težav.

Federer in Nadal sta se vrnila, kaj pa Đoković?

Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se zaveda, da igralci lažje premagujejo svoje nasprotnike, ko začutijo, da so ti ranljivi. Podobno se je še pred kratkim dogajalo Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu. Njima se je uspelo vrniti na stara pota, se bo tudi Đokoviću, ki z ženo pričakuje svojega drugega otroka.

Ne spreglejte