Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković ATP Dubaj

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 11.20

8 let

Novak Đoković se štirinajst dni sploh ni dotaknil loparja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković se po daljšem odmoru vrača na teniška igrišča. Srb je priznal, da se v tem času ni dotaknil loparja, ampak se je raje posvetil družini.

Novak Đoković je tudi letošnjo sezono začel vrhunsko. Njegovi nasprotniki zmajujejo z glavo in samo čakajo, da mu bo spodletelo. Ta teden bo igral na turnirju v Dubaju, kjer je lani v finalu izgubil proti Rogerju Federerju. Pa je takšen začetek sezone pričakoval tudi Nole? "Če sem iskren, me ni presenetilo. Veliko pričakujem od sebe," je uvodoma povedal enajstkratni zmagovalec na turnirjih za grand slam. "Veliko dela sem vložil v vsak segment igre, da sem dosegel te rezultate. Do vsakega turnirja skušam pristopiti optimistično in s prepričanjem, da lahko zmagam na vsakem dvoboju in da lahko igram proti komurkoli na katerikoli podlagi. Mislim, da so rezultati iz zadnjih nekaj let razlog, da sem lahko optimističen. Mislim, da s tem ni nič narobe."

Koliko bo dosegel, še sam ne ve

Čeprav je v zadnjem času tako superioren in se zdi, da je nepremagljiv, še vedno spoštuje svoje nasprotnike, saj se zaveda, da ni edini, ki si želi biti najboljši na svetu. Po zmagi na OP Avstralije so zmeraj glasnejše govorice, da bi Đoković lahko v prihodnosti prehitel Rogerja Federereja, ki ima v svoji vitrini 17 lovorik za grand slam. "Trenutno sem na vrhuncu svoje kariere, to hočem čim bolje izkoristiti in mogoče lahko dosežem še več. Koliko, ne vem. Ne želim razmišljati o tem. Še vedno želim imeti enak pristop in filozofijo, ki ji sledim v svojem življenju. Osredotočam se le na naslednji turnir," je povedal prvi lopar sveta, ki bo ta teden v Dubaju lovil svojo peto zmago.

"Loparja se sploh se nisem dotaknil"

Zdi se skoraj neverjetno, da se Novak dva tedna po zmagi na OP Avstralije ni dotaknil svojega loparja. "Veliko časa sem preživel s svojo ženo in otrokom. Loparja se sploh se nisem dotaknil. Mislim, da je zelo pomembno, da se spočiješ in dobiš svežino, ki jo potrebuješ, če želiš igrati na visoki ravni. Igral sem veliko tenisa od začetka leta pa do finala na OP Avstralije. Zato je bilo pomembno, da sem odklopil. In še nekaj drugega je. K sreči sem zdaj tudi mož in oče. Tukaj je prav tako veliko dela, ampak tudi veliko zadovoljstva. Zdaj se že veselim vrnitve na teniška igrišča in komaj čakam, da začnem spet tekmovati," je povedal Đoković, ki je že od malega sanjal, da bi postal najboljši igralec na svetu. "Imel sem srečo, da sem lahko treniral v pogojih, ki so vladali v Srbiji. Moramo se zahvaliti mojim staršem, ki so mi dali to priložnost."

Ne spreglejte