Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
4. 1. 2020,
7.22

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Natisni članek

ATP Novak Đoković

Sobota, 4. 1. 2020, 7.22

4 leta, 3 mesece

Novak Đoković želi pomoč

Novak Đoković prosi za nenavadno pomoč #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na spletu se je znašel posnetek, ki prikazuje, kako tekmovalen je Novak Đoković, trenutno drugi igralec sveta. Srbski zvezdnik je dal posnetek zadnje točke na treningu na družbena omrežja in prosil ljudi, naj ocenijo, ali je bila žogica zunaj ali znotraj igrišča. "Zelo pomembno je," je med drugim zapisal.

Blaž Kavčič
Sportal Kaj se dogaja v slačilnicah največjih teniških turnirjev? #video

Tekmovalnost Novaka Đokovića nikoli ni bila sporna. To je večkrat dokazal na največjih turnirjih, saj ne popušča do zadnje točke. Zaradi tega so mu v karieri uspeli veliki preobrati. Eden izmed zadnjih se je zgodil lani v Wimbledonu, ko je v finalu proti Rogerju Federerju rešil dve zaključni žogici in na koncu zmagal.

Z bratom se ne moreta dogovoriti

Tokrat ni šlo za pomemben turnir, ampak samo za mini tenis na treningu med njim in njegovim bratom Markom. Zadnji udarec ob zaključni žogici in dolgi izmenjavi je bil zelo na meji. Novak je bil prepričan, da je bila žogica v polju, medtem ko je bil Marko prepričan, da je bila žogica zunaj. "Zaključna žogica med Markom in mano. Je bila zadnja žogica znotraj ali zunaj? Prosim, pomagajte. To je zelo pomembno," je na svojem profilu zapisal Novak Đoković.

Njegova tekmovalnost ni bila nikoli sporna. | Foto: Gulliver/Getty Images Njegova tekmovalnost ni bila nikoli sporna. Foto: Gulliver/Getty Images

Đokovića v soboto čaka prvi dvoboj

Dvaintridesetletni Beograjčan je trenutno v Brisbanu, kjer igra v pokalu ATP. Gre za moško ekipno tekmo med reprezentancami, podobno Davisovemu pokalu. Sodeluje 24 ekip, tekmovanje pa traja deset dni. Novak bo prvič na igrišče stopil v soboto dopoldne po slovenskem času, ko bo se bo Srbija udarila z Južno Afriko. Nole bo igral proti Kevinu Andersonu.

Novak Đoković in njegov nekdanji trener Boris Becker. Še vedno sta dobra prijatelja. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković in njegov nekdanji trener Boris Becker. Še vedno sta dobra prijatelja. Foto: Gulliver/Getty Images Upa, da se bo kaj spremenilo

V zadnjih dneh se veliko govorilo o tem, da bi združili Davisov pokal in pokal ATP. S tem se strinja srbski teniški zvezdnik. "Dobro bi bilo, da bi imeli eno tekmovanje, kot neki super svetovni pokal oziroma kakorkoli bi ga poimenovali. Vemo, da se to ne bo zgodilo prihodnje leto, ampak če si bosta Mednarodna teniška zveza (ITF), ki organizira Davisov pokal, in ATP skupaj prizadevala za to, bi se to lahko zgodilo leta 2022."

"Upam, da se bo to zgodilo, saj se igralci težko zavežejo temu, da bodo igrali na obeh ekipnih tekmovanjih - v Davisovem pokal in pokalu ATP. Loči ju šest tednov, tako da ne pomagajo sebi in tudi marketinško ni zanimivo," je pred dnevi povedal 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte