Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 12. 2013,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Andy Murray

Torek, 3. 12. 2013, 8.53

8 let

Novak Đoković: Kar se je zgodilo, se je zgodilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković je pri svojih 26 letih na vrhuncu svoje športne kariere in marsikdo težko verjame, da se kot igralec lahko še bolj izpopolni. A sam meni drugače.

Srbski teniški igralec ima osvojenih šest turnirjev za grand slam, imel pa je tudi fenomenalen zaključek sezone. Kljub temu pa Đoković ni bil najbolj zadovoljen s svojimi dosežki v sezoni. Predvsem sta mu načrte prekrižala Rafael Nadal in Andy Murray, ki sta mu kar nekajkrat "zagrenila" življenje na teniškem igrišču.

Najbolj si želi osvojiti OP Francije

Ni skrivnost, da si Nole v prihodnji sezoni želi osvojiti OP Francije v Parizu. V primeru zmage bi postal še eden izmed igralcev, ki imajo v svoji vitrini pokale vseh štirih največjih turnirjev za grand slam. V zadnji sezoni mu je v Parizu načrte prekrižal igralec, ki sliši na ime Rafael Nadal. Leto dni starejši Španec ga je v epskem polfinalu premagal po petih nizih. Zadnji se je končal z izidom 9:7. Seveda je bil poraz za Srba boleč, a kot pravi, sta bila poraza tako v Parizu kot tudi na OP ZDA po eni strani dobrodošla, saj se je iz tega ogromno naučil in tako postal še boljši igralec.

"Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Vsaka stvar se zgodi z določenim razlogom. Tista dva poraza, ki sem ju doživel proti Nadalu, sta mi dala vedeti, na čem moram delati, da bom postal še boljši igralec," je razlagal Nole, ki se je v letošnji sezoni s Špancem pomeril kar šestkrat. Končni izkupiček pa je bil izenačen, saj sta oba dobila po tri medsebojne dvoboje.

Sicer pa je imel Beograjčan, ki že nekaj časa živi v Monaku, izreden zaključek sezone. Svojega največjega rivala je premagal na turnirju v Pekingu, pozneje pa še na zaključnem turnirju v Londonu. Medtem ko je Nadal sezono sklenil kot najboljši igralec številka ena svetovnega tenisa, pa Đoković meni, da mu je zelo dober jesenski del sezone dal veliko optimizma za prihodnjo sezono. "Zmagal sem prek dvajset dvobojev zaporedoma in to me za prihodnjo sezono navdaja z optimizmom in s takšnim tenisom se lahko na OP Francije nadejam zmage."

Vsak dan zelo trdo delam, da bi postal še boljši igralec

Potem ko je po OP ZDA izgubil prvo mesto na lestvici ATP, se je želel osredotočiti le na svoje igre in igrati dvoboj za dvobojem. "Nadal si nedvomno zasluži prvo mesto. Dobil je dva turnirja za grand slam. Čeprav sem zadnja dva meseca in pol igral zelo dobro, menim, da je bil Nadal najbolj uspešen igralec v tej sezoni."

Đoković je prepričan, da se je Španec po poškodbi vrnil še boljši igralec, kot je bil pred tem. Posebej je napredoval na trdi podlagi. "Zelo dobro se je gibal po igrišču, ostajal bližje osnovni črti in zelo dobro izkoriščal svoj forehand. Prav tako pa je izboljšal svoj servis. Tako jaz kot preostali igralci smo imeli s tem kar precej težav. In dejstvo je, da je fizično najbolj pripravljen igralec v karavani."

Morda se zdi, da je Novak, ki je igral tudi v letošnjem finalu Davisovega pokala, najbolj izpopolnjen igralec na teniških igriščih, vendar sam pravi, da iz dneva v dan skuša izboljšati svojo igro. "Vsak dan zelo trdo delam, da bi postal še boljši igralec. Delal sem na določenih stvareh in moja igra se je izboljšala, s tem pa sem dobil veliko pomembnih zmag v zadnjih dveh mesecih sezone. Zagotovo je to dobra podlaga za prihodnjo sezono. Sprva se bom nekoliko spočil, potem pa se bom že začel pripravljati na OP Avstralije," je še povedal varovanec Marjana Vajde.

Ne spreglejte