Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2009,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 19.39

8 let

Newyorški beton neprijazen do Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi dan teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je postregel s tremi slovenskimi nastopi, prav vsa tri dekleta pa so se na žalost brez dobljenega niza poslovila od nadaljnega tekmovanja.

Katarina Srebotnik je otrvorila "slovenski dan" v New Yorku. V prvem krogu se je pomerila s trinajsto nosilko turnirja, Rusinjo Petrovo, a bila žal nemočna. Izgubila je gladko v dveh nizih s 3:6 in 3:6. Z identičnim rezultatom je morala Maša Zec-Peškirič priznati premoč Kazahstanki Jaroslavi Švedovi, medtem ko je Polona Hercog izgubila proti domačinki Christini McHale z 1:6 in 3:6. Slovenski nastopi v New Yorku vendarle še niso končani, saj se bosta ''Kata'' (v paru s Tajvanko Yung Jan-Chan) in Hercogova (skupaj z Italijanko Roberto Vinci) pomerili še v konkurenci ženskih dvojic. Srebotnikova bo na igrišče znova stopila v sredo, štajerska najstnica pa dan kasneje.

V drugi krog US Opna sta se nadvse suvereno uvrstila četrti in sedmi nosilec. Srb Novak Đoković je brez težav odpravil Hrvata Ivana Ljubičića in mu v medsebojnih dvobojih zadal že četrti zaporedni poraz (Đoković vodi zdaj s 4:1), Francoz Jo-Wilfried Tsonga pa je nadigral Američana Chasea Buchanana. Izmed nosilcev so se od zadnjega turnirja za nagrado grand slam v tej sezoni že poslovili Švicar Stanislas Wawrinka (19. nosilec), Hrvat Ivo Karlović (27.) in Rus Igor Andrejev (29.), Fernando Gonzalez pa je v čilenskem derbiju odpravil rojaka Nicolasa Massuja.

Tudi med dekleti je že kaj kmalu prišlo do osipa postavljenih igralk. Srbska zvezdnica Ana Ivanović nadaljuje z neprepričljivimi predstavami v letu 2009. V New Yorku je že v prvem krogu naletela na razpoloženo Ukrajinko Katerino Bondarenko, ki je v razburljivi končnici odločilnega tretjega niza (podaljšana igra) pokazala več spretnosti. Šestnajsta nosilka Francozinja Virginie Razzano je v dveh nizih izgubila proti Belgijki Yanini Wickmeyer. Prva nosilka US Opna, nedavna zmagovalka portoroškega turnirja Rusinja Dinara Safina, se je pričakovano prebila preko Olivie Rogowske, a je naletela na nepričakovano močan odpor Avstralke. Naredila je 11 dvojnih napak in skupaj 48 neizsiljenih napak, kar je njena nasprotnica dobro izkoriščala. Dobila je uvodni niz s 7:6 (5), Rusinja je delovala zanesljivo le v drugem, ki ga je dobila s 6:2, v tretjem pa je Avstralka vodila že s 3:0 in imela priložnost celo za vodstvo s 4:0. A se je Safina le zbrala in niz dobila s 6:4. "Presenečena sem bila, da mi je kar podarjala točke. Razočarana sem, ker sem izgubila, in nisem si mislila, da bom kaj takega lahko rekla po dvoboju s prvo igralko sveta," je izgubljeno priložnost objokovala mlada Avstralka. Safina pa se zaradi mučne poti v drugi krog ni preveč obremenjevala: "Zgodi se pač. Slab dan, a na koncu sem le zmagala, pa čeprav na grd način. A uspelo mi je in le to šteje." Nekdanja zmagovalka v New Yorku Marija Šarapova je lani izpustila ameriški turnir zaradi poškodbe, letos pa se je vrnila z zmago. Bolgarka Cvetana Pironkova ni imela veliko možnosti, Rusinja je slavila ekspresno s 6:3, 6:0. "To je pač grand slam. Začeti moraš na vso moč, že na prvem dvoboju," je svoj pristop pojasnila Šarapova.

Ne spreglejte