Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2024,
10.58

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Roland Garros OP Francije Novak Đoković

Sreda, 29. 5. 2024, 10.58

3 tedne, 1 dan

Nerazumljivo, zakaj so Đokoviću žvižgali #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Novak Đoković | Ko mu je bilo najtežje, so mu žvižgali. | Foto Guliverimage

Ko mu je bilo najtežje, so mu žvižgali.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je na teniškem turnirju OP Francije spet dobil glasne žvižge francoskega občinstva za mnoge v povsem neprimernem trenutku, saj bi se lahko Srb poškodoval in bi bilo vsega konec.

Novak Đoković
Sportal Marsikoga je zaskrbelo: kakšne težave ima Đoković? #video

Eni ga obožujejo, drugi malo manj. Novak Đoković je večkrat (ne)upravičeno tarča kritik, a tokrat ga ja francosko občinstvo izžvižgalo povsem brez potrebe. V uvodnem krogu je igral proti domačinu. Nasproti mu je stal Pierre-Hugues Herbet in razumljivo je, da je bilo občinstvo na njegovi strani.

A v zadnji igri dvoboja je bil prvi igralec sveta v precej neprijetnem položaju. Đokoviću je ob lovljenju žogice spodrsnilo in je nerodno padel. K sreči ni prišlo do poškodbe. Šel je proti svoji klopi, vzel brisačo in s sebe obrisal pesek. Ob tem mu je občinstvo povsem nerazumljivo žvižgalo. Očitno jih je zmotilo, da si je prvi igralec sveta po nesrečnem padcu vzel nekaj več sekund časa. Že prej pa so se nekateri oglašali med točko, kar pa je Novaka zmotilo.

Vzel si je čas in obrisal pesek s sebe. Zaradi tega je dobil glasne žvižge. | Foto: Guliverimage Vzel si je čas in obrisal pesek s sebe. Zaradi tega je dobil glasne žvižge. Foto: Guliverimage Ne želi biti preveč navdušen

Nole, ki večkrat komunicira z občinstvom, se tokrat ni odzval na provokacije in kmalu za tem zasluženo dobil dvoboj. Na novinarski konferenci je bil lanski zmagovalec Pariza glede svoje igre bolj zadržan in pohvalil igro nasprotnika.

"V Monte Carlu, Rimu in Ženevi sem dobil uvodne dvoboje, potem so bili drugi in tretji dvoboji drugačni. Ne želim biti preveč navdušen. Bil sem soliden. Lahko bi bolje vračal servis. Vsa čast mu za njegove servise. Videl je, kako se gibam pri vračanju servisa. Prihaja naprej, menja igro in tehnično je odlično podkovan. Ko je bilo najbolj potrebno, sem igral najbolje. Glede na pretekle tedne sem se na začetku dobro počutil. Grem v pravo smer," je na novinarski konferenci povedal 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Njegov nasprotnik v drugem krogu bo Španec Roberto Carballes, trenutno 69. igralec sveta, s katerim je 37-letni Srb igral dvakrat in oba dvoboja tudi dobil.

Preberite še:

Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova priznala premoč mladi Američanki, Swiatkova se je rešila
Jannik Sinner
Sportal Sinner izločil ljubljenca občinstva, Wawrinka in Gasquet odigrala zadnji pariški dvoboj
Roland Garros Alize Cornet
Sportal Ribakina napredovala, Cornet odigrala zadnji dvoboj v karieri
Ne spreglejte