Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
12.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 11. 2014, 12.59

8 let, 5 mesecev

Nemke proti tradiciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ta konec tedna je v Pragi na sporedu zaključno dejanje teniške sezone za dekleta. V finalu pokala Fed se bosta pomerili reprezentanci Češke in Nemčije.

Favoritinje so domačinke, ki bodo skušale tretjič v zadnjih štirih sezonah dvigniti pokal.

Čehinjo so v vlogi favoritinj tako zaradi domačega terena in vzdušja, ki ga bodo pripravili gledalci v O2 Arena, ki ima za teniške dvoboje predvideno kapaciteto 14.000 sedež, kot dejstva, da imajo proti Nemkam izjemno ugodno medsebojno razmerje. V sedmih dvobojih so izgubile le enkrat in še to davnega leta 1987. V novejši zgodovini so zmagale tako leta 2012 v Nemčiji kot 2010 na domačem terenu.

Hkrati imajo Čehinje, ki so na lestvici pokala Fed prvorangirana reprezentanca, prednost tudi po uvrstitvah igralka na razpredelnici WTA. Njihovo prvo orožje je Petra Kvitova, četrta igralka na svetu. Lucia Safarova je 17., Karolina Pliskova 24. in Lucie Hradecka 157. Slednje tri so med dvojicami uvrščene med prvih 50 na svetu. Na drugi strani je Angelique Kerber 10., Andrea Petkovic 14., Sabine Lisicki 27., Julija Goerges pa 75.

V soboto sta na sporedu dva dvoboja posameznic, v nedeljo prav tako, v primeru neodločenega izida pa bo o zmagovalkah odločala igra parov.

Tekmovanje za pokal Fed se igra od leta 1963. Največ naslovov - 17 - imajo ZDA, s sedmimi sledita Avstralija in Češka (5 pod zastavo Čehoslovaške), pet jih ima Španija, po štiri Italija in Rusija, dve Francija ter Nemčija, po enkrat pa so bile zmagovalke Belgijke, Slovakinje in igralke Južnoafriške republike.

Ne spreglejte