Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2013,
7.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković

Nedelja, 21. 4. 2013, 7.05

8 let

Nadalov ''superniz'' v nevarnosti: Đoković gre na vse ali nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob 14. uri bosta Novak Đoković in Rafael Nadal v bogati kneževini poskrbela za prvi letošnji teniški vrhunec na pesku. Pomerila se bosta 34. v karieri, doslej je bil bolj uspešen Španec. Vodi z 19:14.

Tako srbski kot španski as v polfinalu nista izgubila niza. Če je prvi lopar sveta v dvoboju z Italijanom Fabiom Fogninijem, ki je z monaškim polfinalom dosegel uspeh kariere, na igrišču prebil le 52 minut, je več ranljivosti pokazal Nadal. Sploh v drugem nizu, ko je zapravil prednost s 5:1, nekaj zaključnih žogic in Jo-Wilfriedu Tsongaju, ki je računal na bučno podporo občinstva, dovolil, da niz popelje v odločilno igro. Slednjo pa je Španec kasneje dobil s 7:3 in se uvrstil v deveti zaporedni finale. Prej je vseh osem v Monte Carlu dobil, bo tudi današnjega?

''Vedno, ko igraš z Nadalom, natančno veš, kaj pričakovati. Pričakuješ najbolj zahtevnega tekmeca na pesku, kar ga je možno. In na to sem pripravljen. Vesel sem, da sem psihično in čustveno vedno boljši. Na igrišče ne bom šel le z mislijo, da igram najboljše, ampak da zmagam in osvojim turnir. Vem, kaj moram narediti. A to je vedno lažje povedati kot pa storiti,'' je napovedal Novak Đoković, ki čuti vedno manj bolečin po poškodbi desnega gležnja na zadnjem dvoboju Davisovega pokala v ZDA.

Nadal v finalnih srečanjih boljši od Đokovića z 8:7

Obračuni med Srbom in Rafaelom Nadalom imajo dolgo in bogato zgodovino. Prvi sega v leto 2006, ko je ''Nole'' po dveh nizih v četrtfinalu OP Francije predal dvoboj, lani pa dosegel vrhunec z nepozabnim finalom OP Avstralije in šesturnim posladkom v Melbournu, ki ga je dobil Beograjčan. Oba velikana svetovnega tenisa menita, da je to največji izmed njunih 33 dosedanjih dvobojev. Nadal ima boljše razmerje zmag in porazov. Vodi z 19:14. Na zadnjih desetih obračunih sta se Đoković in ''Rafa'' vedno pomerila v finalu. Lani v Monte Carlu je bil boljši Nadal. Če bo tokrat izgubil, bo v Monaku, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče, izgubil prvič po 46 dvobojih. Kar se tiče dvobojev Đokovića in Nadal v finalih, vodi Španec s tesnih 8:7. In to v zanimivih časovnih ciklusih. Najprej je Nadal zapored dobil pet finalnih srečanj, nato mu je Đoković vrnil udarec in jih dobil kar sedem, zadnja tri pa so se končala v prid Nadala.

Ne spreglejte