Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2013,
8.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2013, 8.44

8 let, 5 mesecev

Nadal pristrigel peruti srbskega orla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Najboljši teniški igralec sezone, Španec Rafael Nadal, je v dramatičnem polfinalu Montreala znova zagrenil trenutke Srbu Novaku Đokoviću.

Običaj je že, da so dvoboji med velikima tekmecema prava teniška poslastica, in tudi tokrat se je srhljivka končala šele v podaljšani igri odločilnega niza. Nadal si je z zmago priigral že 36. finale na mastersih ter bo imel v finalu priložnost osvojiti še petindvajseto lovoriko na turnirjih serije 1000. Rekorder je seveda že zdaj, malokdo pa dvomi, da ne bo nadaljeval fantastičnega niza – to bi bil že njegov četrti masters letos in peti zaporedni finale (zmagovalec Indian Wellsa, Madrida in Rima ter finalist Monte Carla, v Miamiju ni igral).

V Montrealu je slavil že v letih 2005 in 2008, na trdi podlagi pa mu gre letos odlično (9-0), osvojil je tudi več točk za svetovno lestvico kot Đoković, kar povečuje njegove možnosti, da bi sezono končal na prvem mestu. Medtem bo skušal Srb čim prej pozabiti na nov boleč poraz proti Nadalu in se osredotočiti na bližnji masters v Cincinnatiju, edini, ki ga do zdaj kljub štirim finalom še ni osvojil.

To mu lahko znova prepreči prav španski as, ki je letos dodobra prekrižal načrte Noletu. Pomerila sta se trikrat in Srb je sicer dobro začel, saj je v peščenem Monte Carlu prekinil osemletno Nadalovo vladavino, nato pa je sledil eden najbolj napetih dvobojev v zgodovini Roland Garrosa, kjer je Španec pokazal, zakaj je najboljši peščeni igralec vseh časov. Prav Roland Garros je bil glavni Đokovićev cilj sezone, zato je bila bolečina toliko večja, a mu maščevanje ni uspelo niti na trdi kanadski podlagi, na kateri je sicer v medsebojnih dvobojih boljši od Nadala (6-11), skupno pa je to razmerje zdaj 21-15 v korist slednjega.

"Zelo tesno je bilo. Oba sva imela svoje priložnosti in težko bi našel prelomni trenutek. Mislim, da je konec koncev pač igral bolje," je dejal poraženi Đoković. Nadal je bil razumljivo precej bolje razpoložen. "Ta pomemben del sezone sem začel z velikim rezultatom. Biti v finalu je izjemno, še posebej potem, ko sem premagal najboljšega igralca sveta. Če bom izgubil, bom vseeno zelo zadovoljen z igro in s svojim dosežkom," je povedal skromni Rafa.

Španec ima pred finalom na letošnji turneji razmerje zmag in porazov 47-3, za lovoriko pa se bo spopadel z domačinom Milosom Raonicem, ki je po letu 1958 prvi Kanadčan v finalu domačega turnirja. To bo njun tretji dvoboj, Raonic pa doslej ni uspel osvojiti niti niza, zato o favoritu ni dvoma.

Ne spreglejte