Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2017,
19.45

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal

Petek, 2. 6. 2017, 19.45

7 let, 4 mesece

OP Francije (ATP), 6. dan

Nadal oddal le eno igro, Đoković se je namučil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilec naslova na odprtem teniškega prvenstvu Francije v Parizu Srb Novak Đoković, drugi nosilec, je v tretjem krogu šele po petih nizih na koncu ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 5:7, 6:3, 3:6, 6:1 in 6:1 ter se po treh urah in 19 minutah boja uvrstil v osmino finala. Rafael Nadal je oddal eno samo igro.

Španec Rafael Nadal pa se je v velikem slogu ter z zgolj eno izgubljeno igro prebil v osmino finala; "kralj peska" in devetkratni zmagovalec pariškega grand slama je dotolkel Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6:0, 6:1 in 6:0 in se bo v naslednjem krogu pomeril z rojakom Robertom Bautisto Agutom. Le malo mu je manjkalo, da bi šele kot šesti igralec v odprti dobi teniških turnirjev v Parizu premagal tekmeca s "kravato", torej brez izgubljene igre.

"To je bila zame izjemna tekma, verjetno se strinjate? Jutri, ob 8.45 zvečer, pa je jasno, kje bom. Pred televizijo bom podpiralo svoje moštvo, in upam, da bo Real Madrid ponovno zmagal v finalu lige prvakov," je del svojega urnika izpostavil Nadal.

Od francoskega turnirja sta se poslovila Belgijec David Goffin (10. nosilec) in Bolgar Grigor Dimitrov (11. nosilec). Prvi je dvoboj predal zaradi poškodbe, gleženj si je zvil, ko je stopil na rolo pregrinjala za igrišče v primeru dežja, drugega pa je v treh nizih ukanil Carreno.

Srb se do zmage po preobratu

Đokovića, ki se je v dvoboju z Argentincem precej namučil, v naslednji partiji čaka zmagovalec dvoboja med Francozom Lucasom Pouillejem in Špancem Albertom Ramosom Vinolasom. Đoković je v partiji s Schwartzmanom po treh nizih že zaostajal, nato pa pripravil velik preobrat in v zadnjih dveh skupaj izgubil le dve igri. V petem nizu je pri zaostanku z 1:4 Argentinec zahteval zdravniški premor, med katerim so mu zmasirali boleč hrbet.

"Trenutno delo z Đokovićem opravljam v svojem prostem času in na svoje stroške. Želim mu kot trener pomagati, da bo znova prišel v svojo staro formo," je sodelovanje z srbskim zvezdnikom, ki se je začelo tik pred OP Francije, pojasnil nekdanji ameriški zvezdnik Andre Agassi, zmagovalec osmih turnirjev za veliki slam. O pogojih za nadaljevanje sodelovanja se bosta dogovorila po Roland Garrosu, ki ga je Agassi dobil leta 1999.

Pariz, grand slam (36 milijonov evrov):

Moški, 3. krog:
Miloš Raonić (Kan, 5) : Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:1, 1:0 - predaja;
Roberto Bautista (Špa, 17) : Jiri Vesely (Češ) 6:3, 6:4, 6:3;
Horacio Zeballos (Arg) : David Goffin (Bel, 10) 4:5 - predaja;
Pablo Carreno (Špa, 20) : Grigor Dimitrov (Bol, 11) 7:5, 6:3, 6:4;
Rafael Nadal (Špa, 4) : Nikoloz Basilašvili (Gru) 6:0, 6:1, 6:0;
Dominic Thiem (Avt, 6) : Steve Johnson (ZDA, 25) 6:1, 7:6 (4), 6:3;
Novak Đoković (Srb, 2) : Diego Schwartzman (Arg) 5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1;
Albert Ramos-Vinolas (Špa, 19) : Lucas Pouille (Fra, 16) 6:2, 3:6, 5:7, 6:2, 6:1;
Ne spreglejte