Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 12. 2013,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković Andy Murray

Sobota, 28. 12. 2013, 10.41

8 let

Nadal, Đoković in Murray skupaj v Abu Dabiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uradno se sezona teniških igralcev začne že konec decembra, ko bodo po premoru najboljši teniški igralci znova merili moči na teniških igriščih.

Rafael Nadal, Novak Đoković in Andy Murray nastopajo na uvodnem ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju. V Združenih arabskih emiratih tokrat po dolgem času ne bo Rogerja Federerja. Sedemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam 17. sezono med profesionalci začenja na turnirju ATP v Brisbanu. Švicar bo poskušal leto 2013 čim prej pozabiti, saj je prvič po letu 2002 ostal brez finala na turnirjih za veliki slam, v Wimbledonu je turnir končal že v drugem krogu.

Murray vknjižil prvo zmago

Rafael Nadal je v letu 2013 spisal veliki povratek, saj se je kljub težavam s poškodbo na začetku sezone vrnil na vrh lestvice ATP, osvojil deset naslovov, med njimi tudi rekordni osmi naslov na odprtem prvenstvu Francije in drugega na OP ZDA. Srb Đoković je ubranil naslov na grand slamu v Avstraliji, Britanec Murray pa je osvojil Wimbledon.

Murray je konec sezone 2013 izpustil zaradi težav s hrbtom in operacije, zdaj naj bi bil popolnoma pripravljen na nove izzive. Škot je zaigral na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, kjer je vknjižil prvo zmago po poškodbi. "Vračam se po poškodbi, velikih pričakovanj nimam. Osredotočen bom na to, da ostanem zdrav. Upam, da bomo rezultati prišli, če bom 100-odstotno zdrav. Pričakujem, da bodo prav vsi igrali dober tenis. Sam si želim dobrih rezultatov na turnirjih za grand slam," pred začetkom nove sezone meni Murray.

Bo Serena vladala tudi v tej sezoni?

Teniške igralke sezono začenjajo v Brisbanu in Aucklandu. V Brisbanu bo igralo šest od desetih najboljših igralk računalniške lestvice WTA, vključno z številko ena in branilko naslova Sereno Williams. V letu 2013 je imela Američanka izjemno sezono. Osvojila je 11 turnirjev WTA, najboljša je bila tudi na OP Francije in na domačem OP ZDA. Po številu osvojenih grand slamov je zdaj pri številki 17, le enega več imata Chris Evert in Martina Navratilova, pet več pa jih ima Steffi Graf. Triintridesetletna igralka ima vse možnosti, da jih ujame oziroma prehiti.

Šarapova se vrača po poškodbi

V Brisbanu sezono začenjata tudi Belorusinja Viktorija Azarenka, v zadnjih letih največja tekmica Williamsove, in Rusinja Marija Šarapova, ki po avgustovskem turnirju v Cincinnatiju zaradi poškodbe rame ni več igrala. Šarapova je pred začetkom nove sezone najela Svena Groenvelda, nekdanjega trenerja in tvorca uspehov Monike Seleš, Mary Pierce in Ane Ivanović, s katerim se želi vrniti med najboljše.

Ne spreglejte