Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
10.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 10.25

7 let, 12 mesecev

Murray nezadovoljen s svojo igro, Nole proti napadu v Siriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na OP ZDA se nadaljujejo dvoboji. Drugi nosilec Andy Murray je brez večjih težav izločil nemškega nasprotnika, prvi nosilec Novak Đoković pa ni imel težav s Portugalcem Joaom Souso.

Lanski zmagovalec OP ZDA, ki je letos zmagal na štirih turnirjih, se je v tretjem krogu pomeril s Florianom Mayerjem. 29-letni Nemec, ki je z uvrstitvijo v tretji krog dosegel do zdaj največji uspeh na OP ZDA, se je v prvem nizu dobro upiral in izgubil šele v podaljšani igri, v drugem in tretjem nizu pa je bil Škot prepričljivo boljši in ju dobil s 6:2. "Mislim, da bi moral začeti igrati veliko hitreje, kot sem. Zelo slabo sem se pognal s startnih blokov, šele nato mi je steklo," je dejal olimpijski zmagovalec, ki je dobil tudi letošnji Wimbledon. Britančev naslednji tekmec bo Uzbekistanec Denis Istomin, ki je izločil dvajsetega nosilca Italijana Andreasa Seppija.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je zaigral na osrednjem igrišču. Tokrat mu je nasproti stal Joao Sousa, ki ni imel proti Srbu nikakršnih možnosti. Na igrišče je stopil tudi zimzeleni Avstralec Lleyton Hewitt, ki je v prejšnjem krogu presenetljivo domov poslal šestega nosilca turnirja Juana Martina del Potra. Tokrat se je pomeril z Rusom Evgenijem Donskojem, trenutno 102. igralcem na svetu, ki pa nekdanji številki ena ni bil dorasel. "Danes sem le opravil svoje delo, zmagal brez izgubljenega niza in bil na igrišču le toliko časa, kot je bilo nujno potrebno," je kratko svoj dvoboj s Souso opisal 26-letni Srb, ki pa je moral veliko več povedati o svojem odnosu do vojne predvsem v luči možnega napada na Sirijo zaradi podobnih okoliščin, kot je bilo leta 1999 Natovo bombardiranje Srbije. "Sem popolnoma proti kakršnimkoli bombardiranjem, napadih z raketami ali drugim orožjem. Nobena vojaška akcija ne prinese nič dobrega in tudi nihče ne zmaga. Vojna je najslabša stvar, ki se lahko pripeti človeku. Imam osebno izkušnjo iz otroških let, tako kot drugi moji prijatelji in rojaki, zato tistega obdobja mojega življenja ne privoščim nikomur," je dejal Đoković.

Ne spreglejte