Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 10. 2016,
15.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

Marija Šarapova doping tenis

Torek, 4. 10. 2016, 15.09

6 let, 6 mesecev

Marija Šarapova se bo lahko predčasno vrnila

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je teniški igralki Mariji Šarapovi kazen znižalo z dveh let na 15 mesecev, kar pomeni, da bo lahko zaigrala aprila prihodnje leto.

Mednarodno športno razsodišče je ugotovilo, da Šarapova ni želela goljufati, vendar so dodali, da je storila napako in prekršila pravila. Na podlagi teh ugotovitev so ji kazen zmanjšali na 15 mesecev.

Devetindvajsetletna teniška igralka je bila pozitivna na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije, ko so pri njej odkrili vzorec kontroverznega meldonija. Marca je sklicala tiskovno konferenco, kjer je razkrila svojo zmoto in vso odgovornost prevzela nase. Med drugim je Rusinja povedala, da je zdravilo jemala že zadnjih deset let. Razlogi za to so bili bolezen, nizka raven magnezija in dejstvo, da imajo v njeni družini diabetes.

Junija je Mednarodna teniška zveza je eno najbolje plačanih športnic suspendirala za dve leti. Šarapova se je na to odločitev takoj pritožila, saj je trdila, da ni namerno kršila protidopinškega pravila. Kot kaže, je sodišče v Luzani njeni pritožbi delno ugodilo.

Ruska teniška igralka je zadnji turnir odigrala na OP Avstralije. Na igrišče bo lahko stopila 26. aprila 2017. | Foto: Ruska teniška igralka je zadnji turnir odigrala na OP Avstralije. Na igrišče bo lahko stopila 26. aprila 2017.

"Tenis je moja strast in pogrešala sem ga"

"Marca sem šla skozi najtežje dni v svoji karieri, ko sem bil suspendirana, danes pa je eden mojih najsrečnejših dni, saj sem izvedela, da se bom lahko aprila vrnila," je uvodoma zapisala Šarapova, ki je v zadnjih mesecih res pogrešala tenis.

"Čutila sem, da mi je bilo odvzeto nekaj, kar sem imela rada in zdaj se res dobro počutim, ko sem to dobila nazaj. Tenis je moja strast in pogrešala sem ga. Zdaj odštevam dneve, ko se bom lahko vrnila na igrišče."

Rusinja je zelo hvaležna svojim navijačem, ki so ji v težkih mesecih stali ob strani. | Foto: Rusinja je zelo hvaležna svojim navijačem, ki so ji v težkih mesecih stali ob strani.

Zahvala navijačem, ki so bili v zadnjih mesecih z njo

"Veliko sem se naučila iz tega in upam, da Mednarodna teniška zveza (ITF) tudi. Mednarodno športno razsodišče (CAS) je namreč ugotovilo, da se ne strinja s številnimi sklepi sodišča ITF," je povedala ruska lepotica, ki se je na koncu zahvalila svojim navijačem za podporo.

"Res vam hvala, ker ste z mano živeli in dihali v teh težkih mesecih. V tem času sem se naučila, kaj je pravi pomen navijačev in res sem srečna, da imam vašo podporo."

Ne spreglejte