Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 4. 2012,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maja Matevžič

Torek, 17. 4. 2012, 15.22

8 let

M. Matevžič: Na Japonskem smo se nekaj naučile

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenske teniške igralke se bodo konec tedna potegovale za obstanek v svetovni skupini pokala Fed. Kapetanka Maja Matevžič pričakuje, da bi lahko tehtnico na stran Slovenk prevesila Polona Hercog.

Slovenke so letos pokleknile na gostovanju na Japonskem. Tam se je prvič v vlogi kapetanke predstavila Matevžičeva, ki je na slovenski klopi nasledila rojaka Iztoka Božiča. Čeprav je pred odhodom na Daljni Vzhod napovedovala boj za zmago, je doživela prepričljiv poraz. Cilja ni izkoristila, je pa prepričana, da se je iz boleče izkušnje marsikaj naučila. ''Na Japonskem smo se od porazov nekaj naučile. Zdaj je naš cilj zmaga, tako da potekajo vsa razmišljanja v tej smeri. Glede na dvoboj na Japonskem obstajajo določene razlike, ki kažejo v naš prid. Vrača se Katarina Srebotnik, Polona Hercog pa je v boljši formi. To je lahko le pozitivna vzpodbuda,'' pojasnjuje 31-letna Maja Matevžič, ki smatra pokal Fed za tekmovanje posebne vrste, kjer pridejo na plan tudi dodatne kakovosti, ne pa samo tiste, s katerimi se lahko igralke pohvalijo na svetovni jakostni lestvici. ''Polona bo v tem dvoboju najvišje uvrščena igralka. Vemo, kaj lahko pričakujemo od nje. Če bo dala vse od sebe, lahko pričakujemo zmago, je pa to vseeno tenis. Oziroma šport, tako da ne morem kar tako reči, da od nje pričakujem tri točke,'' se je izognila potiskanju bremena na pleča 21-letne Štajerke, a vseeno priznala, da je Polona v tem trenutku boljša od francoskih tekmic, ki bodo pogrešale najboljšo, Marion Bartoli. O porazu niti noče razmišljati. ''Padec iz svetovne skupine bi bil boleč. Gremo na zmago, vse ostalo bo neuspeh,'' ne skriva optimizma.

Če bo po štirih dvobojih v konkurenci posameznic (dva v soboto, dva v nedeljo) na semaforju v Besanconu rezultat v zmagah izenačen (2:2), bo o članstvu v elitni skupini za leto 2013 odločala igra dvojic. ''Katarina mi je zagotovila, da je poškodba že preteklost. Nima več težav in bo nared za nastop,'' je potrdila Matevžičeva, ki pričakuje, da bo v primeru, če bo res rezultat 2:2, na igrišče stopila kombinacija Srebotnik – Hercog. O drugi igralki, kandidatki sta najmlajša in najstarejša članica slovenske odprave, Nastja Kolar in Petra Rampre, se bo odločila tik pred žrebom. ''Igrala bo tista, ki bo bolje pripravljena in bo lahko na igrišču pokazala več. Sta pa obe kakovostni in zelo blizu na lestvici,'' razmišlja nekdanja 38. igralka sveta, ki je pred leti z znamenito levo roko mešala štrene tudi najboljšim na svetu. Na Japonskem je prednost dobila mlajša Kolarjeva, morda bo tokrat odgovornost prevzela Rampretova, ki že dalj časa živi in trenira v ZDA, kjer se največkrat srečuje s hitrejšimi podlagami. S podobno bi imela opravka tudi v Franciji.

Ne spreglejte