Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
22. 11. 2018,
14.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

Natisni članek

Dalila Jakupović teniški globus

Četrtek, 22. 11. 2018, 14.45

5 let, 5 mesecev

Dalila Jakupović, pogovor

Kakšen uspeh naše igralke, med vsemi je pridobila največ mest

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53
Dalila Jakupović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Trenutno je naša najbolje uvrščena teniška igralka Dalila Jakupović, ki je na 70. mestu svetovne lestvice. Dalili je v tej sezoni med igralkami na turneji WTA uspel največji skok na svetovni lestvici. Kje so meje trenutno naše najboljše igralke?

Primorka je bila še lani na 239. mestu lestvice WTA, letos pa se ji je z izjemnimi teniškimi predstavami uspelo prebiti že na 69. mesto, sezono je končala mesto nižje. To pomeni, da je od lani napredovala za 170 mest in s tem na turneji WTA postala igralka, ki ji je v letošnji sezoni na lestvici WTA uspel največji preskok. Omeniti je treba tudi našo Tamaro Zidanšek, ki ji je uspelo pridobiti 110 mest in je trenutno na 86. mestu.

Boris Becker
Sportal Kaj mu je šlo pri Novaku Đokoviću najbolj na živce? #video

Ne razmišlja, kje so njene meje

"Zame je bil cilj, da se prebijem med sto najboljših igralk na svetu. Moram povedati, da tega nisem pričakovala, in lahko rečem, da sem zares zadovoljna z letošnjimi rezultati. Želim pa si, da bi bila prihodnja sezona še boljša," je povedala 27-letna teniška igralka, ki sicer že nekaj časa živi v Švici.

Dalila je bila letos uspešna tudi med dvojicami, kjer igra z Irino Koromačevo iz Rusije. Med drugim sta zmagali na turnirju v Bogoti. Kot nam je Jakupovićeva zaupala v pogovoru, se z Rusinjo dobro razumeta tako na igrišču kot ob njem. Želi si, da bi prihodnjo sezono igrali še bolje. In kje so meje naše trenutno najboljše igralke? "Na razmišljam o tem, kje so moje meje. Dala bom vse od sebe in kar bo, bo."

Dalila Jakupović | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images V Wimbledonu je bila preveč utrujena

Jakupovičevi se je letos prek kvalifikacij uspelo prebiti na glavni turnir OP Francije, za tem je sledila sezona na travi, to je bil zanjo najlepši, a tudi najtežji del sezone. Sprva se je v Nottinghamu prebila do četrtfinala, nato je v četrtfinalu igrala še v Birminghamu, kjer je morala igrati tudi v kvalifikacijah. Vsekakor je treba omeniti uvrstitev v polfinale na turnirju v Bogoti in na koncu sezoni še finale v Mumbaju.

"Dvoboje sem igrala iz dneva v dan in nisem imela niti enega dneva odmora … Takrat sem bila zelo utrujena in zato sem bila v Wimbledonu nekoliko preutrujena. Sicer sem bila takrat zelo zadovoljna, saj se mi je uspelo prebiti med najboljšo stoterico."

Odigrala je več kot 120 dvobojev Dalila Jakupović | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Sedemindvajsetletna slovenska teniška igralka je v zadnji sezoni odigrala 127 dvobojev. Med posameznicami je igrala 69 dvobojev, medtem ko jih je v igri dvojic odigrala 58. To ritem je pri Dalili zahteval svoj davek.

"Povsem normalno je, da se včasih pojavi utrujenost, takšen ritem je naporen. Sama sem se odločila za takšno pot. Rada igram turnirje in to je tudi moj cilj. Sicer imam zdaj počitnice. Moraš pa biti kondicijsko dobro pripravljen, da lahko sploh zdržiš takšno število turnirjev in tekem," je povedala trenutno 70. igralka sveta, ki si je po sezoni vzela slabe štiri tedne počitka, a kmalu se bo z očetom, ki je tudi njen trener, začela pripravljati na novo sezono.

Z novo sezono ima že tudi nove načrte in nova pričakovanja. Za Dalilo bo letos nekoliko lažje glede na to, da je na lestvici uvrščena veliko višje. Dolgoročnih načrtov za turnirje si ne dela. "Prvi turnir bom igrala na Kitajskem v Shenzhenu, nato bo sledil turnir v Hobartu in nato še OP Avstralije … Za naprej še ne vem, odvisno bo od tega, kako visoko bom uvrščena in kateri turnir bo za mene boljši."

Tudi za reprezentanco

Slovensko žensko reprezentanco februarja v Veliki Britaniji v I. evroafriški skupini Pokala federacij čakajo novi dvoboji. Z najboljšimi slovenskimi igralkami bi se Slovenija lahko prebila raven višje. Selektor Andrej Kraševec bo letos lahko računal tudi na Dalilo.

"Nikoli mi ni težko igrati za slovensko reprezentanco. Pravzaprav uživam igrati v pokalu Fed, prav tako sem se s selektorjem in preostalimi že dogovorila, da bom prihodnjo sezono igrala. Seveda v primeru, da ne bo nobenih poškodb, ampak sama mislim, da bo vse v redu," nam je še v pogovoru povedala Jakupovićeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☀️ #selfie #duinocastle #duino #italy #loveit #vacationmode #lastday

A post shared by Dalila Jakupovic (@dalilajakupovic) on

Dalila Jakupović
Sportal Polona Hercog znova druga Slovenka na lestvici WTA
Ne spreglejte