Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2024,
15.30

Osveženo pred

2 uri, 26 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

Rafael Nadal Holger Rune Carlos Alcaraz Novak Đoković Jannik Sinner Danil Medvedjev

Četrtek, 17. 10. 2024, 15.30

2 uri, 26 minut

Kako zaslužiti 20 tisoč evrov na minuto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Danil Medvedjev | Teniški igralec Danil Medvedjev je v 68 minutah, kljub temu, da je izgubil, zaslužil 1,3 milijona evrov. | Foto Reuters

Teniški igralec Danil Medvedjev je v 68 minutah, kljub temu, da je izgubil, zaslužil 1,3 milijona evrov.

Foto: Reuters

Danil Medvedjev, ruski teniški igralec, je v sredo s porazom na ekshibicijskem turnirju v Savdski Arabiji zaslužil toliko kot verjetno še nikoli v svoji karieri. V dobri uri je na njegov račun kapnilo milijon in pol ameriških dolarjev ali 1,3 milijona evrov.

V Savdski Arabiji trenutno poteka ekshibicijski turnir "Šest Kraljev" (Six Kings), kjer se vrtijo ogromne vsote denarja. To je samo še en dokaz, da na tistem delu sveta denar ni težava. Organizatorji turnirja so povabili šest izjemnih teniških igralcev in mnogi so mnenja, da je tudi njih do neke mere premamil denar. Na turnirju so se namreč zbrali Novak Đoković, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune in Danil Medvedjev.

Za hiter poraz je zaslužil 337 evrov na sekundo

Rune in Medvedjev sta se že poslovila od tekmovanja, potem ko sta v četrtfinalu izgubila proti Alcarazu oziroma Sinnerju. Kljub temu da sta bila poražena, jima bodo organizatorji na račun nakazali 1,5 milijona dolarjev (1,3 milijona evrov), zmagovalec turnirja pa bo domov odnesel kar šest milijonov dolarjev (5,5 milijona evrov).

Dvoboj med Jannikom Sinnerjem in Danilom Medvedjevim je trajal le pičlih 68 minut (6:0, 6:3). Iz tega se da izračunati, da je ruski teniški igralec, ki je po dvoboju priznal, da je bil proti Italijanu povsem nemočen, na minuto zaslužil dobrih 20 tisoč evrov ali 337 evrov na sekundo.

Rafael Nadal bo igral enega zadnjih dvobojev v karieri. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal bo igral enega zadnjih dvobojev v karieri. Foto: Guliverimage

V četrtek polfinalna obračuna

V četrtek sta na sporedu že polfinalna dvoboja, ki obetata izjemen teniški spektakel. V popoldanskem delu ob 18.30 se bosta najprej pomerila Novak Đoković in Jannik Sinner, nato pa bosta loparje prekrižala še Carlos Alcaraz in Rafael Nadal, ki je pred dnevi sporočil, da se poslavlja od profesionalne teniške kariere.

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Dvoboja, ki smo jih lahko samo sanjali
Toni Nadal, Rafael Nadal
Sportal Znane so nekatere podrobnosti ob umiku Nadala
Ne spreglejte