Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2024,
22.55

Osveženo pred

2 uri, 31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Natisni članek

Savdska Arabija tenis Danil Medvedjev Holger Rune Rafael Nadal Novak Đoković Carlos Alcaraz Jannik Sinner

Četrtek, 17. 10. 2024, 22.55

2 uri, 31 minut

Šest kraljev v Savdski Arabiji

Đoković znova čestital Sinnerju, Alcaraz premagal Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64
Jannik Sinner Novak Đoković | Novak Đoković je moral še drugič v nekaj dneh seči v roke Janniku Sinnerju. | Foto Reuters

Novak Đoković je moral še drugič v nekaj dneh seči v roke Janniku Sinnerju.

Foto: Reuters

V Savdski Arabiji poteka ekshibicijski turnir, kjer igra šesterica najboljših oziroma povabljenih igralcev. V sredo so odigrali četrtfinalna dvoboja, v četrtek sta na sporedu polfinalna. V prvem je Jannik Sinner znova premagal Novaka Đokovića, po dveh urah in pol z rezultatom 6:2, 7:6 in 6:4. V vsega uri in 18 minutah pa je v drugem Carlos Alcaraz s 6:3 in 6:3 premagal Rafaela Nadala.

Frances Tiafoe
Sportal Prvi nosilec Frances Tiafoe upravičil vlogo favorita

Jannik Sinner je v četrtfinalu na hitro opravil z Danilom Medvedjevim. | Foto: Reuters Jannik Sinner je v četrtfinalu na hitro opravil z Danilom Medvedjevim. Foto: Reuters V sredo sta bila na posebnem ekshibicijskem turnirju v Savdski Arabiji odigrana dva dvoboja. Najprej je Italijan Jannik Sinner z igrišča odpihnil Rusa Danila Medvedjeva z izidom 6:3 in 6:0. Dvoboj je trajal le eno uro in devet minut. V drugem četrtfinalnem dvoboju sta igrala Danec Holger Rune in Španec Carlos Alcaraz. Slednji ni imel preveč težkega dela. Svojega nasprotnika je odpravil z izidom s 6:4 in 6:2.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Rafael Nadal Foto: Reuters V četrtek sta bila na sporedu že polfinalna dvoboja, lahko bi rekli pravi teniški spektakel. V popoldanskem delu sta igrala Srb Novak Đoković in Italijan Jannik Sinner. Pri igralec jakostne lestvice je po dveh urah in pol zmagal z rezultatom 6:2, 7:6 in 6:4. Pozno zvečer sta loparje prekrižala še Španca Carlos Alcaraz in Rafael Nadal, ki je pred dnevi sporočil, da se poslavlja od profesionalne teniške kariere. Veteran ni imel nobenih možnosti proti mlademu zvezdniku, ki je dvoboj dobil v vsega uri in 18 minutah z dvakrat 6:3.

Vrtoglavi zaslužki

Vsak od igralcev je samo za prihod na turnir prejel kar 1,5 milijona dolarjev (1,3 milijona evrov), zmagovalec pa bo domov odnesel neverjetnih šest milijonov dolarjev (5,4 milijona evrov). In to za bistveno manj odigranih dvobojev kot na primer na turnirjih za Grand Slam. Za primerjavo: Sinner je za zmago na letošnjem OP ZDA prejel ček v vrednosti 3,6 milijona dolarjev (3,2 milijona evrov).

Turnir Šest kraljev v Savdski Arabiji

Sreda, 16. 10., četrtfinale:

Jannik Sinner (Ita) : Danil Medvedjev (Rus) 6:0, 6:3
Carlos Alcaraz (Špa) : Holger Rune 6:4, 6:2

Četrtek, 17. 10, polfinale:
Jannik Sinner (Ita) : Novak Đoković 6:2, 7:6,  6:4
Carlos Alcaraz (Špa) : Rafael Nadal (Špa) 6:3, 6:3

Sobota, 19. 10
Tekma za 3. mesto
Finale

Preberite še:

 
Novak Đoković
Sportal Ne boste verjeli, koliko bodo zaslužili v Savdski Arabiji #video
Ne spreglejte