Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
11.43

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

OP Avstralije Jannik Sinner Novak Đoković

Četrtek, 1. 2. 2024, 11.43

2 meseca, 3 tedne

Je bil Đoković res bolan?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Novak Đoković | Počutje Đokovića naj bi bilo med polfinalom slabo. | Foto Guliverimage

Počutje Đokovića naj bi bilo med polfinalom slabo.

Foto: Guliverimage

Je bilo res krivo slabo zdravstveno stanje Novaka Đokovića, da se je poslovil v polfinalu OP Avstralije in ni izpolnil pričakovanj svojih navijačev? Uresničil ni niti svojih pričakovanj. Bivši teniški igralec pa celo meni, da Novaka Đokovića lovijo športna leta in da bi se lahko njegova rezultatska krivulja začela spuščati.

Novak Đoković je v polfinalu OP Avstralije po štirih nizih izgubil proti Janniku Sinnerju, poznejšemu zmagovalcu prestižnega turnirja v deželi tam spodaj. Dejstvo je, da Đoković ni bil pravi in tudi njegova raven tenisa ni bila prava.

Eden najboljših igralcev vseh časov po porazu v polfinalu ni tarnal zaradi zdravstvenih težav, ampak je šele 22-letnemu Italijanu športno priznal poraz. Pozneje so srbski mediji oziroma srbski novinar Luka Nikolić zapisal, da naj bi se 36-letni Beograjčan v Melbournu boril z gripo.

Novak Đoković se že na začetku OP Avstralije ni počutil najbolje. | Foto: Guliverimage Novak Đoković se že na začetku OP Avstralije ni počutil najbolje. Foto: Guliverimage

Ni želel obiskati zdravnika

Ta je na družbenih omrežjih napisal, da je dan pred polfinalom dobil vročino in zato igral pod pričakovanji. Prav tako ni želel obiskati zdravnika, da ga ne bi novinarji nadlegovali. Je pa res, da je 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam že po prvem krogu z nekoliko hripavim glasom povedal, da ni v najboljšem stanju.

Francoz ni bil presenečen

Če je bil za nekatere šok, da se je Srb izgubil v polfinalu, pa nekateri teniški poznavalci nad tem porazom niso bili tako presenečeni. Tako meni Arnaud Clement, nekdanji deseti igralec sveta. Francoz je prepričan, da je zdaj nekaj igralcev, ki lahko Đokovića redno premagujejo na največjih turnirjih. Spomnimo, da je Nole v Melbournu izgubil prvič po letu 2018.

Ga res že lovijo športna leta? | Foto: Guliverimage Ga res že lovijo športna leta? Foto: Guliverimage Dva ali trije fantje, ki ga lahko premagajo

Clement meni, da Đokovića počasi že lovijo leta, saj bo kmalu dopolnil 37 let. Sploh se to vidi v dvobojih proti Janniku Sinnerju, ki ga je premagal na zadnjih dveh dvobojih. "Vedno smo se spraševali, kdo lahko Novaka Đokovića premaga na travi. Zdaj ga je igralec trikrat premagal na trdi podlagi," je za L'Equipe povedal danes 46-letni Francoz.

"Jasno je, da sta dva ali trije fantje, ki se mu lahko zoperstavijo na turnirju za grand slam. Seveda, Đoković lahko stvari izboljša, ampak če pogledamo konec leta 2023 in začetek leta 2024, ga je Sinner premagal na zadnjih dveh dvobojih in oba sta bila  pomembna. Zdaj, ko ga je premagal po petih nizih, ve, da mu lahko uspe."

Preberite še:

Carota Boy
Sportal Oblečeni v korenje: slavna skupina fantov
Jannik Sinner
Sportal Vedela je, da bo Sinnerju žal za stvar, ki sta jo skupaj počela #video
Novak Đoković
Sportal Prednost Đokovića se je močno stopila, drobni premiki v deseterici
Ne spreglejte