Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2022,
12.01

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Billie Jean king tenis Kaja Juvan

Ponedeljek, 11. 4. 2022, 12.01

2 leti

Juvanova z manjšimi začetnimi težavami do prve zmage za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Kaja Juvan | Kaja Juvan je v prvi evro-afriški skupini pokala Billie Jean King osvojila prvo zmago za Slovenijo. | Foto Guliverimage

Kaja Juvan je v prvi evro-afriški skupini pokala Billie Jean King osvojila prvo zmago za Slovenijo.

Foto: Guliverimage

Slovenska ženska teniška reprezentanca je uspešno začela boje v prvi evro-afriški skupini pokala Billie Jean King v turški Antalyi. V prvem posamičnem dvoboju proti Gruziji je za Slovenijo zmago vknjižila Kaja Juvan, ki je bila po manjših začetnih težavah s 7:5, 6:1 boljša od 1016. igralke lestvice WTA Zozije Kardava.

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je imela nekaj težav z 20-letno Gruzijko le v prvem nizu. Kar trikrat je izgubila svoj začetni udarec, potem pa po zaostanku z 2:5 nanizala pet zaporednih iger za osvojitev prvega niza. V drugem je 81. igralka sveta oddala le še eno igro, dvoboj pa je trajal uro in osem minut.

V drugem dvoboju bo nastopila Tamara Zidanšek

Drugi posamični dvoboj, ki bi že lahko bil odločilen za prvo točko slovenske reprezentance v skupinskem delu, bo med Tamaro Zidanšek (27. na lestvici WTA) in Mariam Bolkvadze (157.).

Zatem bo na vrsti še dvoboj dvojic. Če ne bo prišlo do sprememb obeh selektorjev, bosta Slovenijo zastopali Živa Falkner (482.) in Pia Lovrič (573.), Gruzijo pa Bolokvadzejeva in Oksana Kalašnikova (brez uvrstitve).

Slovenke čaka še precej tekem

Slovenijo v nadaljevanju tekmovanja v Antalyi v torek čaka Avstrija, v sredo Hrvaška, v četrtek Bolgarija in v petek Švedska. V primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini v soboto sledi še en dvoboj.

Obračun prvouvrščenih reprezentanc v obeh skupinah ne bo odločal o ničemer, saj bosta obe ekipi ne glede na rezultat napredovali v svetovno skupino pokala Billie Jean King, medtem ko bo dvoboj drugouvrščenih odločal o tretjem potniku med elito iz evro-afriške skupine. V drugi skupini so zbrane reprezentance Srbije, Madžarske, Turčije, Estonije in Danske.

Varovanke kapetana Andreja Kraševca so med favoritinjami za vstop v svetovno skupino. Poleg Zidanškove, Juvanove, Falknerjeve in Lovričeve barve Slovenije zastopa še 127. mladinka sveta, 17-letna Lara Smejkal.

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal Znana ženska teniška reprezentanca za pokal Billie Jean King
Tamara Zidanšek & Kaja Juvan
Sportal Tamara Zidanšek in Kaja Juvan dobili tekmice v pokalu BJK
Tamara Zidanšek
Sportal Vloga favoritov? "Ne bomo si metali peska v oči."
Tamara Zidanšek
Sportal Slovenke začenjajo proti Gruzijkam
Ne spreglejte