Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
2. 4. 2020,
8.50

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

Roger Federer Kaja Juvan Aljaž Bedene Wimbledon

Četrtek, 2. 4. 2020, 8.50

4 leta

Odpoved Wimbledona

Je po vodi splavala njegova zadnja možnost?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Včeraj so, za nekatere povsem pričakovano, odpovedali teniški turnir v Wimbledonu. To je bil za marsikaterega teniškega igralca velik udarec, tudi za Rogerja Federerja, ki je bil eden prvih, ki se je odzval na odpoved turnirja. Z velikim razočaranjem so novico sprejeli tudi nekateri naši najboljši igralci.

Wimbledon
Sportal Prvič po več kot 70 letih brez Wimbledona, brez turnirjev vsaj do sredine julija

Wimbledon je bil odpovedan šele desetič v njegovi zgodovini. | Foto: Getty Images Wimbledon je bil odpovedan šele desetič v njegovi zgodovini. Foto: Getty Images

Prvič po 70 letih

Teniški turnir v Wimbledonu in ima bogato zgodovino in na teniškem koledarju velja za najbolj prestižen turnir. Od leta 1877 so morali turnir na sveti travi odpovedati le desetkrat. Letos pa se je zgodilo šele prvič po drugi svetovni vojni in po 70 letih, ko se od leta 1939 do 1945 ni igralo turnirja.

Sportal Roger Federer je še vedno v pravi formi #video

Roger Federer: Potrt sem

Eden tistih, ki je bil nad odločitvijo zelo razočaran, je zagotovo Roger Federer. Švicar se na wimbledonski travi počuti kot v domači dnevni sobi, saj je tam zmagal osemkrat in ni skrival ciljev, da bi letos še enkrat dvignil prestižno lovoriko in tako osvojil 21. zmago za grand slam.

"Potrt sem," je na kratko, a dovolj zgovorno svoje občutke sporočil 39-letni Baselčan. Sam in tudi vsa teniška javnost se (ne)upravičeno sprašuje, kaj mu še ostane v prihodnosti. Jasno je, da ga že pošteno lovijo leta in vse bolj se postavlja vprašanje, ali mu lahko uspe zmagati veliki turnir pri 40 letih. Še kako živ je lanski epski finale v Wimbledonu, ko je imel proti Novaku Đokoviću na svoj servis dve zaključni žogici za zmago, a na koncu izgubil.

Letos mu od turnirjev za grand slam ostajata OP ZDA in OP Francije, ki so ga prestavili na september in bi se lahko igral teden dni po New Yorku. Glede na to, da se je v zadnjih letih raje izogibal turnirjem na pesku, se zdi, da bo letos vse karte stavil na OP ZDA, če ga bodo sploh izpeljali.

Kljub vsem ukrepom pa se Federer strinja, da sta trenutno daleč na prvem mestu zdravje in družina.

Kakšna bo njegova sezona pri 40 letih?

Prihodnjo sezono bo Federer star že 40 let in verjetno bo turnirje izbiral še bolj selektivno. Pojavljajo se ugibanja, da se želi dostojno posloviti od Wimbledona. Postavlja pa se tudi vprašanje, ali bo igral na olimpijskih igrah, ki bodo na sporedu prihodnje leto od 23. julija do 8. avgusta. Olimpijske igre so zanj še neizpolnjen cilj, saj od tam še nima zlate medalje med posamezniki.

Pri Kaji Juvan fotografija pove vse

Baselčan še zdaleč ni edini, ki je razočaran nad odpovedjo wimbledonskega turnirja. Med takšnimi je tudi Kaja Juvan, trenutno najbolj perspektivna slovenska teniška igralka. Devetnajstletnica je lani navduševala na svojem prvem članskem nastopu, ko se je prebila do drugega kroga. Tam je igrala proti Sereni Williams in legendarni Američanki vzela prvi niz.

Aljaž Bedene: Wimbledon, vidimo se prihodnje leto

Veliko več izkušenj z wimbledonsko travo ima tudi Aljaž Bedene, naš najvišjeuvrščeni teniški igralec, za katerega je ta prekinitev prišla v najbolj neprimernem trenutku, saj bi lahko ravno v teh mesecih napredoval po lestvici, saj ne bi branil nobenih točk. Ljubljančan je do zdaj že sedemkrat igral na glavnem turnirju Wimbledona, najdlje se je prebil v tretji krog. "Wimbledon, vidimo se prihodnje leto. Kaj sledi?" je na družbena omrežja zapisal trenutno 61. igralec sveta, s katerim smo se pred kratkim tudi pogovarjali.

Na družbenih omrežjih je bilo še precej drugih odzivov, a do zdaj se še nista oglasila Novak Đoković in Rafael Nadal.

Ne spreglejte