Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 21. 5. 2013, 8.08

8 let

Ivanišević: Đokoviću bo moralo v Roland Garrosu pomagati nebo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji teniški as Mats Wilander, sedemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, meni, da je Novak Đoković glavni favorit Roland Garrosa, veliko možnosti pa mu pripisuje tudi Goran Ivanišević.

"Đoković je največji borec svoje generacije. Lahko ste prepričani, da se bo Rafaelu Nadalu zoperstavil z dovolj agresivnosti, stisnjenimi pestmi, udarjanjem po prsih in vztrajnostjo desetih ljudi. Mislim, da je pred odprtim prvenstvom Francije favorit, a nikoli se ne ve. Novak bo poskušal v Parizu osvojiti še zadnji slam, ki mu manjka, je blizu uresničitvi sanj in pritisk lahko naredi svoje," je zapisal Wilander, ki v nasprotju s stavnicami in večino strokovnjakov ni prepričan o Nadalovi že osmi pariški lovoriki, čeprav je letos nanizal neverjetnih osem finalov ter v nizu osvojil Madrid, Barcelono in Rim. "Vsak igralec bi moral v dvoboje z najboljšimi s prepričanjem, da jih lahko premaga. To vključuje tudi nižje postavljene tekmece, s katerimi bo Nadal igral v zgodnji fazi prvenstva. Menim tudi, da bo Andy Murray ob modrih nasvetih Ivana Lendla igral z več samozaupanja, kot je zmogel v preteklosti,"je dodal trikratni zmagovalec edinega peščenega turnirja velike četverice.

Ivanišević: Novak je brez konkurence, a bo moral v Parizu gledati v nebo

Igro srbskega igralca je pohvalil tudi Goran Ivanišević, nekdanji hrvaški šampion, ki je tako kot Đoković okusil slast zmage v Wibledonu. "Roger Federer je največji talent, toda Đoković je brez konkurence. Ima vse – samozavest, fizično je odlično pripravljen, je zelo hiter in fantastično servira," je povedal priljubljeni Ivanišević. Zanimiva je tudi njegova napoved razpleta Roland Garrosa. "V Parizu bo finale odvisen od vremena. Če bo žogica suha, je favorit Nadal. Če pa bo padal dež in bo žogica vlažna in počasnejša, bi lahko slavil Đoković," še meni Splitčan.

Lani je v malce neobičajnem finalu Nadal ugnal Đokovića v treh nizih.

Ne spreglejte