Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
14. 5. 2021,
11.37

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Petek, 14. 5. 2021, 11.37

2 leti, 11 mesecev

Novak Đoković in življenje po karieri

In kaj bo Đoković počel po karieri? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković trenutno še ne razmišlja o koncu svoje športne kariere, a srbski zvezdnik že zdaj ve, kaj bo lahko počel po koncu kariere. Zanima ga namreč veliko stvari, a veliko bi se jih rad še naučil.

Novak Đoković
Sportal Đoković že dolgo ni tako užival, Šapovalov namučil Nadala

Novak Đoković, ki trenutno igra na turnirju serije masters v Rimu, je spregovoril o svojem življenju po športni karieri. Kot je dejal, se mu zdi zelo pomembno, da se še naprej izobražuje, saj to vpliva na osebni razvoj.

"Učil se bom, ker mi je to vedno manjkalo." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Učil se bom, ker mi je to vedno manjkalo." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vedno se je želel učiti, in to mu je manjkalo

"Učenje nam ne daje samo znanja, ampak nam pomaga reševati situacije, s katerimi se v življenju spoprijemamo. Tenis mi je omogočil potovanja in pridobivanje igralnih veščin. A moja želja je, da nadaljujem učenjem po tem, ko se bom s tenisa umaknil. Učil se bom, saj mi je vedno primanjkovalo časa zanj. Zanima pa me vse, kar je povezano z zdravjem. Nutricizem, čustva in kako se dobro počutiti … Prav tako se želim čim več naučiti o zgodovini," je povedal Đoković, ki je moral zaradi profesionalnega tenisa pri približno 12 letih šolanje prekiniti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Že pri petih letih je vedel, kaj si želi

V tenisu je skoraj že pravilo, da morajo igralci delati šolo na daljavo, nekateri pa izobraževanje postavijo na stran, če želijo uspeti v tem športu. Ob vsem tem pa je zelo pomembna tudi miselnost igralca, ki pri 33-letnem Beograjčanu nikoli ni bila "sporna".

"Že od nekdaj sem vedel, da želim biti najboljši. Pri petih letih sem sanjal, da bom zmagal na Wimbledonu. Pri tem so mi pomagali starši, ravno tako je bila tukaj Jelena Genčić, moja teniška mama. Vedno pravim, da me je ona naučila osnov tenisa. Vedno sem podpiral prijatelje, se ukvarjal z drugimi športi in spoznaval ljudi," je na novinarski konferenci povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V petek ga čaka težko delo. | Foto: Gulliver/Getty Images V petek ga čaka težko delo. Foto: Gulliver/Getty Images V četrtfinalu ga čaka neugoden Grk

V petek ga v Rimu čaka nov, zelo zanimiv dvoboj. Nasproti mu bo stal Grk Stefanos Cicipas. Poznavalci tenisa menijo, da 33-letnega Beograjčana čaka težka naloga. S Cicipasom je do zdaj šestkrat igral, medsebojni izid v zmagah pa je 4:2 za Noleta. Prav tako pa bo to še ena velika preizkušnja za 22-letnega Grka.

"Đoković je tukaj že nekajkrat osvojil lovoriko. Zame je najbolj pomembno, da grem na igrišče in pokažem svoj najboljši tenis," je povedal Cicipas, ki se dobro zaveda, da je njegov nasprotnik vsestranski igralec. "On lahko enako dobro igra na vseh podlagah. Igrala sva že drug proti drugemu. Enkrat sva že igrala na Roland Garrosu. Naslednji dvoboj vidim kot priložnost, da igram bolje. Upam, da bom igral na ravni, kot letos igram in da mu bom predstavljal izziv."

Jelena Janković
Sportal Žena Novaka Đokovića odprla dušo: Večkrat sem jokala
Ne spreglejte