Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 5. 2021,
23.10

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Serena Williams teniški globus Novak Đoković

Četrtek, 13. 5. 2021, 23.10

2 leti, 11 mesecev

Teniški globus, 13. maj

Đoković že dolgo ni tako užival, Šapovalov namučil Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je že opravil današnjo domačo nalogo. Srb je v osmini finala, v kateri je igral proti Špancu Alejandru Davidovichu Fokini, oddal vsega tri igre (6:2, 6:1). Drugi nosilec Rafael Nadal je imel z Denisom Šapovalovom več dela, izločil ga je po treh nizih, potem ko je rešil dve zaključni žogi (3:6, 6:4, 7:6).

Aslan Karacev
Sportal V Rimu izpadli Serena, Osaka, Medvedjev, Halepova ...

Novak Đoković v Rimu stopnjuje svojo igro, saj se je v četrtfinale uvrstil po vsega eni uri in enajstih minutah. Igralca sta do zdaj nekajkrat skupaj trenirala, a to je bil njun prvi medsebojni uradni dvoboj. Nole je že na samem začetku pokazal, kdo je gospodar na igrišču, 21-letnemu Špancu pa je oddal le tri igre.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veseli se že naslednjega dvoboja

"Mislim, da sem dobro igral. Bolje in na višji ravni kot v prejšnjem krogu. Na dobri poti sem in upam, da bo šlo samo še navzgor. Veliko je še stvari, ki jih moram popravit, a sem optimist," je povedal lanski zmagovalec turnirja v Rimu, ki se je razveselil gledalcev na tribunah.

"Lepo je bilo slišati aplavz. Pogrešal sem občinstvo, tako kot vsi preostali. Lepo je znova videti ljudi na tribunah. Užival sem in veselim se že naslednjega dvoboja", je še povedal 33-letni Beograjčan.

Nadal rešil dve zaključni žogi

Španski teniški as Rafael Nadal je bil blizu, da še na drugem zaporednem turnirju izpade precej prej, kot bi marsikdo pričakoval. V osmini finala turnirja v Rimu se je proti Kanadčanu Denisu Šapovalovu mučil tri ure in 30 minut, bil že na robu poraza, a v tretjem nizu rešil dve zaključni žogi in zmagal s 3:6, 6:4 in 7:6 (3).

"Take zmage so izredno pomembne za samozavest. So dokaz, da telo še ni za staro šaro in lahko tudi proti mlajšemu tekmecu po dolgem dvoboju zmaga," je po prigarani zmagi dejal Nadal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Take zmage so izredno pomembne za samozavest. So dokaz, da telo še ni za staro šaro in lahko tudi proti mlajšemu tekmecu po dolgem dvoboju zmaga," je po prigarani zmagi dejal Nadal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Take zmage so izredno pomembne za samozavest. So dokaz, da telo še ni za staro šaro in lahko tudi proti mlajšemu tekmecu po dolgem dvoboju zmaga. In še potem, ko sem bil že v izgubljenem položaju," je bil po dvoboju zadovoljen Nadal, ki se bo v četrtfinalu poskušal oddolžiti Alexandru Zverevu, ki je proti Japoncu Keiu Nishikoriju prav tako imel nekaj težav, vendar po treh nizih dvoboj dobil.

Izpadel je Rus Aslan Karacev, ki je v zadnjem premagal tako Đokovića kot Nadala, tokrat pa ga je zaustavil 211 centimetrov visoki ameriški velikan Reilly Opelka.

Serena Williams drugi teden v Parmi

Slovita ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je po sredinem porazu v drugem krogu turnirja WTA v Rimu proti Argentinki Nadii Podoroski nekoliko spremenila svoje načrte in bo drugi teden nastopila na turnirju v Parmi, je danes potrdil njen trener Patrick Mouratoglou.

Serena Williams bo po hitrem izpadu v Rimu nastopila na turnirju v Parmi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Serena Williams bo po hitrem izpadu v Rimu nastopila na turnirju v Parmi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po besedah francoskega teniškega strokovnjaka njegova varovanka potrebuje čim več dvobojev pred bližnjim odprtim prvenstvom Francije v Parizu, ki bo na sporedu med 30. majem in 13. junijem.

Williamsova bo na letošnjem Roland Garrosu skušala doseči 24. zmago na turnirjih za grand slam, v tem primeru bi se izenačila s slovito Avstralko Margaret Court.

Devetintridesetletna Američanka je zadnjo zmago na turnirjih za grand slam dosegla leta 2017, ko je osvojila odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Nekdanja številka 1 na lestvici WTA je na najbolj slovitem turnirju na peščenih igriščih v Parizu zmagala v letih 2002, 2013 in 2015.

Rim, ATP (2.082.960 evrov):

- osmina finala:
Novak Đoković (Srb/1) - Alejandro Davidovich (Špa) 6:2, 6:1;
Stefanos Cicipas (Grč/5) - Matteo Berrettini (Ita/9) 7:6 (3), 6:2;
Reilly Opelka (ZDA) - Aslan Karacev (Rus) 7:6 (6), 6:4;
Rafael Nadal (Špa/2) - Denis Shapovalov (Kan/13) 3:6, 6:4, 7:6 (3);
Federico Delbonis (Arg) - Felix Auger-Aliasime (Kan) 7:6 (3), 6:1;
Alexander Zverev (Nem/6) - Kei Nishikori (Jap) 4:6, 6:3, 6:4;
Andrej Rubljov (Rus/7) - Roberto Bautista Agut (Špa/10) 6:4, 6:4;
Lorenzo Sonego (Ita) - Dominic Thiem (Avt/4) 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5);

Rim, WTA (1.511.375 evrov):

- osmina finala:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Veronika Kudermetova (Rus) 6:3, 6:3;
Cori Gauff (ZDA) - Arina Sabalenka (Blr/7) 7:5, 6:3;
Petra Martić (Hrv) - Nadia Podoroska (Arg) 3:6, 6:1, 6:2;
Jessica Pegula (ZDA) - Jekaterina Aleksandrova (Rus) 6:2, 6:4;
Iga Swiatek (Pol/15) - Barbora Krejčikova (Češ) 3:6, 7:6 (5), 7:5;
Karolina Pliškova (Češ/9) - Vera Zvonarjova (Rus) 7:5, 6:3;
Jelena Ostapenko (Lat) - Angelique Kerber (Nem) 4:6, 6:3, 6:4;
Jelina Svitolina (Ukr/5) - Garbine Muguruza (Špa/12) 6:4, 6:2.

 

Ne spreglejte