Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2011,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog Blaž Kavčič

Četrtek, 22. 12. 2011, 18.23

8 let

Hercogova in Kavčič najboljša tretje leto zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teniška zveza Slovenije je podelila priznanja za dosežke v letu 2011. Laskava naziva najboljša posameznika sta tretje leto zapored prejela Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Leto 2011 je bilo sila uspešno za slovenski tenis. Dekleta so obstala v svetovni skupini pokala Fed, fantje so napredovali v prvo evroafriško skupino Davisovega pokala, dobre igre na reprezentančni ravni pa so bile posledica uspešnega razvoja posameznikov. Blaž Kavčič se je utrdil med prvih sto igralcev na lestvici ATP, Polona Hercog je osvojila svoj prvi turnir WTA in dosegla najvišjo uvrstitev v karieri - 35. mesto, Katarina Srebotnik pa je postala najboljša igralka dvojic na svetu in ob tem osvojila turnir dvojic v Wimbledonu.

Razveseljivo je, da so uspehom članov sledili tudi v mlajših kategorijah, saj se je reprezentanca do 18 let z evropskega prvenstva posameznikov v Švici vrnila s štirimi pokali (Nastja Kolar 1. mesto, Nik Razboršek 3. mesto, Nastja Kolar in Tjaša Šrimpf 3. mesto v dvojicah, Nik Razboršek in Matej Leljak 2. mesto v dvojicah), slovenska ekipa deklic do 14 let pa je bila na svetovnem prvenstvu četrta (Nina Potočnik, Manca Pislak, Hana Mraz).

Hercogova: Dokazala, da se lahko kosam z najboljšimi

"V letu 2011 mi je vsekakor najbolj v spominu ostala moja prva turnirska zmaga in tudi to, da smo se obdržale v pokalu Fed v svetovni skupini. Drugače je bilo še kar nekaj dobrih rezultatov, tudi finale v Palermu. Predvsem pa sem zadovoljna, da se je raven moje igre dvignila, da sem si dokazala, da se lahko kosam tudi z najboljšimi igralkami," je po podelitvi povedala Hercogova in dodala, da ji priznanje za najboljšo slovensko igralko veliko pomeni. Kaj pa želje za 2012? "Če gledamo na lestvico, bi bilo lepo, da bi prišla do 20. mesta. Ampak bom raje delala majhne korake in se skušala prebiti med prvo trideseterico. Drugače pa si želim, da bi čim bolje odigrala uvod sezone, da obdržim fizično pripravljenost, da bom brez poškodb ter da še samozavest in koncentracijo dvignem na višjo raven," si je zaželela Hercogova.

Kavčič je v letu 2011 večinoma zadovoljil lastne želje, toda poškodba mu je eno preprečila. "Rekel bi, da sem zelo zadovoljen z letom 2011, mogoče so bili cilji še malce višji, a jih zaradi poškodbe nisem mogel doseči. Želel sem si leto končati okrog 70. mesta na lestvici, a kot sem rekel, zaradi poškodbe mi to ni uspelo. Toda sem zelo optimističen in pričakujem, da mi bo to v naslednji sezoni uspelo," pravi Kavčič.

Poleg Hercogove in Kavčiča so priznanja prejeli še Nastja Kolar in Nik Razboršek kot najboljša mlada igralca, Igor Rorič kot najboljši trener in ŽTK Maribor kot najboljši klub.

Katarina Srebotnik je dobila posebno priznanje za zmago v Wimbledonu, Marjeti Smodiš se je TZS zahvalila za dolgoletno delo na zvezi, Andrej Jeras pa je bil nagrajen za predanost slovenskemu tenisu.

Ne spreglejte