Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
11.38

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Simona Halep WTA teniški globus

Torek, 16. 10. 2018, 11.38

5 let, 6 mesecev

WTA

Halepova bo drugo leto po vrsti prezimila na 1. mestu WTA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Simona Halep | Foto Reuters

Foto: Reuters

Simona Halep bo drugo leto po vrsti prezimila na 1. mestu svetovne ženske računalniške jakostne lestvice WTA. Romunka je prvič sezono na vrhu ženske teniške razvrstitve končala lani, letos pa je podvig ponovila, tudi po zaslugi zmagoslavja na Roland Garosu, njenem prvem na turnirjih za veliki slam.

Drugouvrščena Danka Caroline Wozniacki prve teniške igralke več ne more prehiteti, razlika med njima znaša skoraj 960 točk, do konca pa je le še zaključni turnir najboljše osmerice, ki so bo začel 21. oktobra.

Simona Halep | Foto: Reuters Foto: Reuters "Na vrhu se je zelo težko obdržati"

Sedemindvajsetletna Halepova je bila letos nepremagljiva na pariškem pesku, hkrati pa je osvojila še turnirja v Montrealu in Shenzhenu, na OP Avstralije, na katerem je bila boljša Wozniackijeva, v Cincinnatiju, ki ga je osvojila Nizozemka Kiki Bartens, in v Rimu, kjer je zmagala Ukrajinka Jelina Evitolina, pa se je uvrstila v finale.

"Mislim, da je bil letos moj tenis na zelo visoki ravni, stanoviten, bila sem zelo čvrsta, psihično in telesno. Na vrhu se je zelo težko obdržati, ker je pritisk na vsakem turnirju zelo velik. Res mi veliko pomeni, da mi je uspelo še drugič po vrsti, kar je velik dosežek. Zdaj želim le še uživati," je bila Halepova ponosna v video intervju za spletno stran wta.com.

Romunka se je za uspeh še posebej zahvalila družini, trenerju Darrenu Cahillu, v pomoč pa ji je bila tudi misel na vzornice, nekdanje številke 1 Kim Clijsters, Amelie Mauresmo in Marijo Šarapovo.

Za zdaj kaže, da bo na zaključnem turnirju igrala

Halepova si je zagotovila tudi nastop na zaključnem turnirju, "mastersu osmerice najboljših", v Singapurju. Če bo nastopila, za zdaj kaže, da bo, kljub težavam s hrbtom, bo edina, ki bo v Singapurju nastopila na vseh petih turnirjih.

Poleg Halepove so si nastop v Singapurju zagotovile tudi zmagovalka Wimbledona Angelique Kerber, branilka naslova Wozniackijeva, zmagovalka US Opna Naomi Osaka, Petra Kvitova in Sloane Stephens, za preostali dve mesti pa se potegujejo Svitolina, Karolina Pliškova in Bertensova. Serena Williams je po New Yorku predčasno končala sezono in je nastop v Singapurju že odpovedala.

Simona Halep | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Naporna sezona je pri prvi igralki sveta pustila posledice. Na turnirju v Pekingu je predala uvodni dvoboj zaradi bolečin v hrbtu. Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da je utrpela zdrs medvretenčne ploščice.

"S fizioterapijo in vajami skušam razbremeniti pritisk na živec, vendar pa za zdaj še nisem trenirala na vso moč. Če ne bom mogla igrati v Moskvi, dvomim, da bom lahko igrala v Singapurju. Ne vem še, ampak zagotovo bo zdravje na prvem mestu," je sporočila Halepova, ki je na turnirju za pokal Kremlja kot prva nosilka v prvem krogu prosta, v drugem pa jo čaka domačinka Anastazija Pavljučenkova.

Ne spreglejte