Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 11.18

8 let

Federer strl odpor Mahuta, Đoković oddal pet iger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Številki ena in tri svetovnega moškega tenisa Novak Đoković in Švicar Roger Federer sta si na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu brez večjih težav zagotovila napredovanje.

Federer se je moral v tretjem krogu Roland Garrosa kar potruditi s Francozom Nicolasom Mahutom, ki je zgodovino tenisa pisal lani v Wimbledonu, ko sta z Američanom Johnom Isnerjem uprizorila maratonski dvoboj za anale. Federer je Francoza ugnal šele po štirih nizih s 6:3, 4:6, 6:2 in 7:5. Federerja v osmini finala čaka Belgijec David Goffin.

"" je po dvoboju dejal švicarski virtuoz. Šestnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam Federer je še izboljšal že tako rekordno statistiko zmag na turnirjih za veliki slam. Doslej je v karieri dobil že 235. dvoboj na turnirjih velike četverice.

Tudi sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych z Južnoafričanom Kevinom Andersonom ni imel lahkega dela. Premagal ga je s 6:4, 3:6, 6:7, 6:4 in 6:4. Južnoafričan je serviral kar 22 asov in zadel še 66 "winnerjev". Čeh se bo v osmini finala pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, ki je bil s 6:3, 7:6 in 6:1 boljši od Hrvata Marina Čilića.

V osmino finala se je sprehodil trenutno najboljši teniški igralec na svetu. Đokoviću je domačin Nicolas Devilder povzročil še manj napora kot Slovenec Blaž Kavčič v drugem krogu. Izid dvoboja z Devilderjem je bil nazadnje 6:1, 6:2, 6:2 za Đokovića, ki se bo v osmini finala meril z Italijanom Andreasom Seppijem, 22. nosilcem. Italijan je v tretjem krogu izločil 14. nosilca Španca Fernanda Verdasca s 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Peti nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga ni imel prevelikih težav z Italijanom Fabiom Fogninijem. V četrtem krogu bo njegov tekmec Švicar Stanislas Wawrinka (18. nosilec), ki je v tretjem krogu ugnal 11. nosilca Francoza Gillesa Simona s 7:5, 6:7 (5), 6:7 (3), 6:3, 6:2.

Ne spreglejte