Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 10. 2019,
11.15

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

teniški globus Roger Federer

Ponedeljek, 28. 10. 2019, 11.15

4 leta, 5 mesecev

Federer spet v solzah: Težava je, da se bližam koncu svoje kariere #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Roger Federer se je v nedeljo v domačem Baslu zlomil pred občinstvom. Jasno je, da enemu najboljših igralcev vseh časov vsaka zmaga pomeni zelo veliko. To se je videlo tudi na turnirju v Baslu. Švicar je že sporočil, da ga ne bo v Parizu.

Roger Federer se je na domačem turnirju sprehodil do svoje jubilejne 10. lovorike. Ob zmagi oziroma ko je še desetič prejel lovoriko v Baslu, so ga oblile solze sreče. Federer je bil pred leti, natančneje leta 1993, na domačem turnirju pobiralec žogic, ko je od Michaela Sticha prejel medaljo, letos pa je že desetič mladim pobiralcem žogic podelil priznanja in z njimi pojedel pico. Zdi se, da 38-letnemu Baselčanu vsaka nova turnirska zmaga pomeni več.

"Kakšen trenutek, potem ko mi je uspelo zmagati še desetič," je uvodoma v Baslu dejal Federer, ki je zmagal že petič zapored. "V zadnjem času sem lovoriko dvignil kar nekajkrat in komaj sem čakal, da jo dvignem še enkrat. Trenutno ne bi mogel biti bolj vesel," je še povedal trenutno tretji igralec sveta.

Roger Federer se je po turnirju družil s pobiralci žogic in jedel pico. | Foto: Reuters Roger Federer se je po turnirju družil s pobiralci žogic in jedel pico. Foto: Reuters Zaveda se, da je lahko vsak trenutek vsega konec

O njegovi morebitni upokojitvi se je že veliko govorilo, a zimzelenega Švicarja bomo gledali vsaj še eno sezono, saj je že potrdil, da bo igral na vseh turnirjih za grand slam. Prav tako bo igral na olimpijskih igrah v Tokiu. Federer, ki mu v vitrini manjka posamična zlata olimpijska medalja, se zaveda, da mu zmanjkuje časa.

"Ni težava, da je sezone že skoraj konec. Težava je, da se bližam koncu svoje kariere. Zdi se mi, da se je vse zgodilo zelo hitro, in včasih me to žalosti. Vseeno se zavedam, da bo z mano vse redu, ko bo prišel ta čas."

"Lahko se zgodi zelo hitro. Lahko je kriva poškodba, lahko se zgodi kaj v moji družini. Vem, da se lahko zgodi vsak trenutek," je še povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Glavni cilj je, da bom najbolje pripravljen za London." | Foto: Reuters "Glavni cilj je, da bom najbolje pripravljen za London." Foto: Reuters

V Parizu ga ne bo, na zaključni turnir želi biti najbolje pripravljen

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je po zmagoslavju na turnirju v Baslu odpovedal nastop na mastersu v Parizu.

"Glavni cilj je, da bom najbolje pripravljen za London. Bil sem blizu zmagi v Indian Wellsu in Wimbledonu. Rad bi dobil eno veliko lovoriko in London je ena izmed njih," je še dejal Švicar, ki je letos zmagal na štirih turnirjih.

Roger Federer
Sportal Federerju baselska desetica, Klepačeva slavila v dvojicah na Kitajskem
Ne spreglejte