Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2019,
16.26

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

WTA Arina Sabalenka teniški globus ATP Basel Roger Federer

Nedelja, 27. 10. 2019, 16.26

4 leta, 11 mesecev

Teniški globus, 27. oktober

Federerju baselska desetica, Klepačeva slavila v dvojicah na Kitajskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Roger Federer | Roger Federer je v domačem Baslu osvojil jubilejno deseto zmago. | Foto Reuters

Roger Federer je v domačem Baslu osvojil jubilejno deseto zmago.

Foto: Reuters

V finalu turnirja ATP v Baslu je Roger Federer v dveh nizih odpravil Avstralca Alexe De Minaura in še desetič osvojil domač turnir. V finalu na Dunaju je domačin Dominic Thiem po treh nizih strl odpor Argentinca Diega Schwarzmana. Andreja Klepač je v paru z Ukrajinko Ljudmilo Kičenok zmagala na turnirju v Zhuhaiju na Kitajskem.

Federer na domačem turnirju v Švici zmag ne prepušča rad drugim, v zadnjih 14 letih se je to zgodilo le štirikrat, dvakrat je v Baslu premoč moral priznati Argentincu Juanu Martinu del Potru (2012 in 2013), enkrat pa še Novaku Đokoviću (2009), leta 2016, ko je na Švicarjevem terenu slavil Hrvat Marin Čilić, pa Federerja edinikrat v v omenjenem obdobju ni bilo v finalu, saj na turnirju soploh ni nastopil. 

V tokratnem je po dveh nizih odpravil Avstralca De Minaura, za zmago s 6:2 in 6:2 je potreboval le uro in devet minut. Skupno je bil za 38-letnega Federerja to 157. finale, Basel 2019 pa je njegov še 103. turnirski naslov, četrti v tej sezoni.

Klepačeva do naslova med dvojicami

V kitajskem Zhuhaiju, kjer je te dni potekal teniški turnir WTA z nagradnim skladom 2,42 milijona dolarjev, se je Slovenka Andreja Klepač v paru z Ukrajinko Ljudmilo Kičenok razveselila zmage med dvojicami.

V finalu turnirja, kjer so nastopale igralke od 9. do 20. mesta na lestvici WTA, sta se Slovenka in Ukrajinka pomerili s kitajsko navezo Zhaoxuan Yang - Ying-Ying Duan in zmagali po uri in 20. minutah igre s 6:3 in 6:3.

To je osmi osvojeni turnir WTA za Klepačevo med dvojicami in po Cincinnatiju drugi letos.

Med posameznicami je zmagala Belorusinja Arina Sabalenka, ki je v finalu s 6:4 in 6:2 premagala prvo nosilko, Nizozemko Kiki Bertnes.

Andreja Klepač do nove lovorike na Kitajskem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač do nove lovorike na Kitajskem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Thiem po Kitzbühlu osvojil še drugi avstrijski turnir

Finale teniškega turnirja ATP na Dunaju z nagradnim skladom 2,4 milijona evrov je dobil domačin Dominic Thiem, ki je tako postal prvi Avstrijec, ki je dobil oba domača turnirja (Kitzbühel in Dunaj). V finalu je s 3:6, 6:4 in 6:3 premagal Argentinca Diega Schwartzmana in prišel do 16. lovorike ATP v karieri.

Šestindvajsetletni Thiem je v letošnji sezoni zaigral v šestem finalu in še petič zmagal. Izgubil je le na odprtem prvenstvu Francije, dobil pa je turnirje v Indian Wellsu, Barceloni, Kitzbühlu in Pekingu.

Thiem je po letu 2010 in Jürgenu Melzerju postal prvi Avstrijec z zmago v avstrijski prestolnici.

Schwartzman, ki je dobro začel finale na Dunaju in dobil prvi niz, je na koncu izgubil drugi finale letos in ostaja pri treh lovorikah ATP, eno je osvojil letos, ko je zmagal v Los Cabosu.

Sabalenka ima odlično sezono

Belorusinja Arina Sabalenka je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Zhuhaiju z nagradnim skladom 2,42 milijona dolarjev, s čimer je osvojila še tretjo lovoriko letos, vse tri na Kitajskem. Četrta nosilka je v finalu s 6:4 in 6:2 premagala prvo nosilko, Nizozemko Kiki Bertnes.

Enaindvajsetletna beloruska igralka Arina Sabalenka očitno zelo rada igra na Kitajskem, saj je pred Zhuhaijem, kjer so nastopale igralke od 9. do 20. mesta na lestvici WTA, letos osvojila še turnirja v Wuhanu in Shenzhenu.

Bartyjeva bo sezono sklenila na prvem mestu lestvice WTA

V kitajskem Shenzhenu se je danes začel sklepni turnir ženske teniške sezone. Uvodna dvoboja sta dobili Japonka Naomi Osaka in Avstralka Ashleigh Barty, ki si je s tem zagotovila, da bo ob koncu sezone zasedala prvo mesto na računalniški lestvici WTA.

Osaka, ki je v letošnji sezoni dobila uvodni turnir velike četverice v Avstraliji, je prvi dvoboj letošnjega zaključnega turnirja proti Čehinji Petri Kvitovi dobila s 7:6 (1), 4:6, 6:4.

V drugem dvoboju dneva v rdeči skupini pa je zmagovalka odprtega prvenstva Francije sicer izgubila prvi niz s 7:5, v drugih dveh pa je s 6:1 in 6:2 nadigrala Švicarko Belindo Benčič. S to zmago si je 23-letna Bartyjeva zagotovila, da bo postala 14. teniška igralka in prva Avstralka, ki bo sezono sklenila na prvem mestu.

V ponedeljek bosta prva dvoboja v vijolični skupini. Najprej bosta na igrišče stopili zmagovalka OP ZDA Kanadčanka Bianca Andreescu in zmagovalka Wimbledona Romunka Simona Halep, za njima pa še Čehinja Karolina Pliškova in Ukrajinka Jelina Svitolina.

ATP:

WTA:

Shenzen, WTA, zaključni turnir:

Rdeča skupina, 1. krog:

Naomi Osaka (Jap, 3) : Petra Kvitova (Čeh, 6) 7:6 (1), 4:6, 6:4

Ashleigh Barty (Avs, 1) : Belinda Benčić (Švi, 7) 5:7, 6:1, 6:2

Preberite še:

Aljaž Bedene
Sportal Dunajska sramota: domobranska zastava ob imenu Aljaža Bedeneta
Roger Federer Basel2019
Sportal Federer v Baslu izločil Cicipasa in si priboril še 15. finale
Pokal fed, Slovenija
Sportal Slovenke februarja odhajajo v Luksemburg in ne bo jim lahko

 

Ne spreglejte