Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let

Federer se je poigral z Belgijcem, Đokoviću razburljiv maraton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v Melbournu ugnal Gillesa Simona šele po petih nizih. Lahko delo za Japonca Keija Nišikorija in Švicarja Rogerja Federerja.

Novak Đoković je bil v zadnjih dneh veliko na udaru medijev, potem ko naj bi v preteklosti tudi on nameščal dvoboje. Do dvoboja v osmini finala na letošnjem OP Avstralije ni oddal niti enega niza, nato pa je proti Francozu Gillesu Simonu v maratonskem srečanju, ki je trajal kar štiri ure in 32 minut, izgubil kar dva. Odločilni peti niz je dobil s 6:3 in preprečil senzacijo. Đoković že dolgo ni storil toliko neizsiljenih napak kot na srečanju s francoskim tekmecem. Statistika jih je naštela okroglih sto. Prvič po polovici leta je moral na igrišču odigrati pet nizov. To se mu je nazadnje primerilo lani v Wimbledonu, ko ga je namučil Južnoafričan Kevin Anderson.

Prvi nosilec se bo v četrtfinalu pomeril z Japoncem Keijem Nišikorijem, ki je z lahkoto izločil nekdanjega finalista OP Avstralije Jo-Wilfrieda Tsongaja. Najboljši Azijec je predlani na US Opnu v polfinalnem dvoboju presenetil Đokovića.

Med najboljših osem se je uvrstil tudi Tomaš Berdych. Najboljši češki teniški igralec je po petih nizih odpravil Španca Roberta Bautisto Aguta.

V moški konkurenci se je med najboljšo osmerico zavihtel tudi Švicar Roger Federer, ki je tretji nosilec. Po vsega 88 minutah je odpravil Belgijca Davida Goffina s 6:2, 6:1 in 6:4 ter bo v četrtfinalu igral s Čehom Tomašem Berdychom. Ta je v petih nizih premagal Španca Roberta Bautista-Aguta s 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3.

Avstralija pa se poslavlja od spremljanja teniških dvobojem Lleytona Hewitta. Ta je v nedeljo v paru z rojakom Samom Grothom izgubil še dvoboj dvojic in se dokončno poslovil od aktivnega tekmovalnega tenisa. Za Avstralca sta bila usodna Kanadčana Vašek Pospišil in Jack Sock, ki sta slavila s 6:4 in 6:2. Pred tremi dnevi je Hewitt v posamični konkurenci izgubil s Špancem Davidom Ferrerjem. A Hewitt ostaja povezan s tenisom, saj bo nekdanji prvi igralec sveta zdaj prevzel vodenje avstralske reprezentance za Davisov pokal.

Ne spreglejte