Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2011,
11.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

trava

Sobota, 25. 6. 2011, 11.31

7 let, 12 mesecev

Favoritinje ostajajo v igri, slovo Schiavonejeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Wimbledonu so v osmino finala brez težav napredovale tri favoritinje za končno zmago Serena Williams, Marija Šarapova in Caroline Wozniacki, poslovila pa se je Francesca Schiavone.

Rusinja Šarapova je imela v drugem krogu precej težav z domačinko Lauro Robson, v tretjem pa je upravičila vlogo favoritinje proti Čehinji Klari Zakopalovi in jo ugnala gladko v dveh nizih s 6:2 in 6:3. Na začetku drugega niza je imela sibirska lepotica sicer nekaj težav in Zakopalova je povedla s 3:1, v nadaljevanju pa je Šarapova spet zadevala z osnovne črte in dvoboj brez težav pripeljala do konca. Zmagovalka Wimbledona pred sedmimi leti se bo v osmini finala pomerila s Kitajko Peng Shuai. Dvajseta nosilka je izločila še eno Čehinjo Melindo Czink.

Zmage z identičnim rezultatom kot Šarapova se je veselila branilka naslova Serena Williams. Štirikratna zmagovalka na sveti travi je bila boljša od prikupne Rusinje Marije Kirilenko. Tudi Williamsova je imela v prvem in drugem krogu težko delo, tokrat pa je prikazala precej bolj prepričljivo igro. Povratnica na igrišča po resnih zdravstvenih težavah se bo v osmini finala pomerila z Marion Bartoli. Francozinja, pred leti tudi že finalistka Wimbledona, je v več kot tri ure dolgi maratonski partiji poslala domov Italijanko Flavio Pennetto.

Tudi prva igralka sveta Danka Caroline Wozniacki, ki kljub temu, da v zadnjem obdobju večino časa preživlja na prvem mestu lestvice WTA, še nima lovorike s turnirjev za grand slam, je imela s svojo nasprotnico Jarmilo Gajdoševo malo dela. Avstralka slovaškega rodu je tako kot Zakopalova proti Šarapovi in Kirilenkova proti Williamsovi vknjižila le pet iger. V osmini finala se bo Wozniackijeva pomerila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Malce presenetljivo pa se je od svete trave poslovila lanska zmagovalka in letošnja finalistka Roland Garrosa Francesca Schiavone. Italijanko je po kar 3 urah in 41 minutah igre izločila Avstrijka Tamira Paszek. Samo zadnji niz je trajal več kot dve uri.

Ne spreglejte