Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 5. 2015,
16.40

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pia Čuk tenis

Sreda, 27. 5. 2015, 16.40

3 leta, 11 mesecev

Eva Zagorac pregorela v želji, na delu še Majeričeva in Kolarjeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi dan glavnega turnirja Infond Open 2015, ki ima nagradni sklad 25 tisoč ameriških dolarjev, se je začel z dvobojem med domačinko Evo Zagorac in Hrvatico Emo Mikulčić.

23-letna Hrvatica, ki je na WTA-lestvici 294., je bila izrazita favoritinja. Eva Zagorac, ki šteje šele 19 let, je sicer prejšnji teden z uvrstitvijo v finale deset tisoč ameriških dolarjev vrednega turnirja v Velenju dosegla uspeh kariere, vendar je njena športna pot kljub temu šele na začetku.

"Prihodnjič bo boljše"

Mikulčićeva je od samega začetka srečanja zagospodarila na igrišču. Z močnimi servisi ter natančnimi in prodornimi udarci z osnovne linije je diktirala tempo ter Evo potisnila v obrambni položaj. Na drugi strani Eva, ki jo je spremljala polna tribuna domačih navijačev, ni razvila svoje značilne igre. Njena žoga je bila prekratka in prepočasna, preveč je bilo neizsiljenih napak in Hrvatice ji ni uspelo prisiliti v gibanje, ki je njena največja slabost. Prvi niz je Ema Mikulčić dobila s 6:1.

V drugem nizu se je Eva sprostila in vzpostavila ravnotežje. Njene žoge so bile daljše in natančnejše, več je bilo neubranljivih udarcev in tudi Hrvatica je pod pritiskom začela grešiti. Rezultat je bil izenačen do 4:4, ko je Eva v enakovredni igri zamudila vrsto priložnosti, da bi osvojila igro in drugi niz. Končni rezultat je bil tako 6:1, 6:4.

Eva je bila po srečanju sicer razočarana zaradi slabše igre in zamujene priložnosti, vendar ne preveč. "Želja je bila prevelika. Prihodnjič bo boljše," je po dvoboju povedala mlada slovenska igralka.

Pri Čukovi so odločale izkušnje

Druga od naših je na osrednjem igrišču zaigrala 18-letna Litijanka Pia Čuk. Tud ona je na turnirju zaigrala s posebnim povabilom organizatorja. Njena nasprotnica je bila 25-letna Švicarka Conny Perrin, 302. igralka lestvice WTA.

V prvem nizu je Švicarka upravičila vlogo izrazite favoritinje, ki jo je imela zaradi boljše uvrstitve na lestvici ter poškodbe komolca, ki Pio zadnje tedne močno ovira pri igri. Videli smo igro z manj tempa, vendar z več menjavami ritma ter skrajšanimi žogami. Ta način igre je po preveč nervoznem začetku in izgubljenem prvem nizu Pii prinesel uspeh v drugem, ki ga je dobila s 6:4. V odločilnem nizu je vseeno prišlo do izraza več izkušenj, ki jih ima Švicarka. Naredila je manj napak in srečanje pripeljala do želenega konca. Končni rezultat je bil 6:3, 4:6, 6:1.

Popoldanski program se bo nadaljeval z nastopi domače zvezdnice Tadeje Majerič ter Nastje Kolar, ki je druga nosilka turnirja.

Ne spreglejte