Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

7 let

Đoković ni pustil presenečenja in zasluženo zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Enajsti dan OP Avstralije se je ustavil čas, ko sta se osrednjem igrišču pomerila Novak Đoković in Roger Federer. Po štirih nizih je zasluženo slavil srbski teniški igralec.

Če je še pred nekaj leti Roger Federer veljal za velikega favorita v njunih dvobojih, je bil tokrat položaj obrnjen. Tokrat je za favorita veljal Novak Đoković, ki je je tudi opravičil to vlogo. To je bil zanju že 45. dvoboj, medsebojni rezultat pa je 23:22 za Noleta. Dvoboj se je končal po štirih nizih in je trajal dve uri in 23 minut.

Uvodni niz se je začel po notah Novaka Đokovića, saj je Rogerju Federerju že na začetku dvoboja odvzel servis in povedel s 3:0, kar je bilo veliko presenečenje za Švicarja. Srb je nadaljeval v svojem ritmu in bil za svojo igro tudi nagrajen. V šesti igri mu je uspel še en "break" in povedel je že s 5:1. To prednost je zlahka obdržal in v prvem nizu oddal le eno igro (6:1). Varovanec Borisa Beckerja je za zmago v prvem nizu potreboval le 23 minut.

Nole za dva niza potreboval le 55 minut

V drugem nizu se je odvijala podobna zgodba kot v prvem. Đoković je nasprotniku odvzel servis v tretji igri in povedel z 2:1. Pozneje je "break" potrdil in prešel v vodstvo s 3:1. Prvi igralec sveta tudi v nadaljevanju dvoboja ni popuščal. V peti igri mu je uspel še en odvzem servisa (4:1). Na koncu je Beograjčan drugi niz dobil z izidom 6:2. Vse skupaj pa je trajalo 32 minut. Federer je bil videti povsem obupan in nemočen.

Tretji in četrti niz sta bila veliko bolj izenačena

Tretji niz je bil podoben pravemu teniškem spektaklu. Še več, Federerju je v šesti igri, ki je trajala več kot deset minut, uspel "break". V naslednji igri je odvzem servisa potrdil in povedel s 5:2. V areni Rod Laver je zavladalo peklensko vzdušje, potem ko je občinstvo norelo ob spektakularnih točkah. Zelo napeto je bilo tudi v deseti, odločilni igri, ko je Baselčan izkoristil šele tretjo žogico za niz in izid zmanjšal na 2:1. Igralca sta za tretji niz potrebovala 46 minut. Po tretjem nizu so se organizatorji odločili, da bodo zaprli streho nad igriščem.

V četrtem, odločilnem nizu, smo do osme igre gledali povsem izenačen dvoboj. V osmi igri je Federer naredil nekaj nepotrebnih napak, nekaj sreče pa je imel tudi Novak, potem ko se mu je žogica odbila z vrha mreže. Đoković je povedel s 5:3 in v naslednji igri serviral za uvrstitev v finale. Svojo zadnjo nalogo dvoboja je opravil več kot odlično, saj je zadnjo igro dobil brez izgubljene točke. Đoković, ki na OP Avstralije lovi svojo šesto zmago, se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Milošem Raonićem in Andyjem Murrayjem.

Ogrevanje Rogerja Federerja in Novaka Đokovića pred dvobojem:

Ne spreglejte