Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
6. 11. 2015,
15.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Kavčič Miha Mlakar Davisov pokal

Petek, 6. 11. 2015, 15.00

7 let, 12 mesecev

Bo šel slovenski igralec po stopinjah Rogerja Federerja in Novaka Đokovića?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Blaž Kavčič se tudi v letošnji sezoni ni izognil poškodbam. Tokrat se je odločil vzeti več časa zase, saj je želel dokončno pozdraviti poškodbe. Ob sebi pa si želi tudi tujega strokovnjaka.

Ljubljančan se je udeležil tudi reprezentančne akcije proti Litvi, kjer je skupaj zaigral z Blažem Rolo. S svojim soimenjakom sta osvojila odločilno točko za obstanek v 1. evroafriški skupini. Ta dvoboj si bo Kavčič brez dvoma zapomnil, saj je s hrbtom, obrnjenem proti nasprotniku, vrnil žogico in priboril točko. S to nenavadno potezo je na noge dvignil navijače v dvorani.

To se lahko zgodi samo enkrat v življenju

"To se zgodi samo enkrat v življenju. To je bila čista sreča. Nekako sem pričakoval, da bo nasprotnik tja udaril. Edino škoda je, da ni nihče tega posnel. Takšen udarec bi bilo dobro imeti shranjenega doma, da bi si ga lahko kdaj pogledal. Treba je nekoliko pograjati snemalce, ki so imeli ta čas ugasnjene kamere," se je pošalil trenutno 155. igralec sveta.

V Davisovem pokalu jih marca čaka dvoboj proti Romuniji, v primeru zmage pa bi se pomerili s teniško velesilo Španijo. "Ko smo v ekipi trije približno enako kakovostni, potem imamo veliko več možnosti. Če vsi dobro igramo, menim, da smo lahko nevarni marsikateri reprezentanci. Sploh če igramo doma, saj je domače tekme lažje igrati, kot tekme, ko moraš potovati na drug konec sveta. Trenutno ne vidim nobenih težav, da v prihodnje ne bi vsi igrali. Sploh če bomo napredovali in če bomo imeli dobre uvrstitve," je glede prihodnjih tekem Davisovega pokala povedal Kaljut.

Tokrat si je vzel več časa za saniranje poškodbe

Blaž je imel v preteklih letih veliko smole s poškodbami, žal pa se tudi letos ni izšlo po njegovih načrtih. Že na začetku sezone je moral znova na operacijo stopala, potem ko so mu še na desnem stopalu odstranili živec. Pozneje so se poškodbe nadaljevale, zato se je odločil, da jih dokončno pozdravi. Izpustiti je moral tudi tekmo Davisovega pokala proti Izraelu. Blaž se dobro zaveda, kako težek je povratek v tenisu. Pa je bila ta odločitev prava?

"Bomo videli, kaj bo čas prinesel. Mislim, da je bila prava odločitev, ne glede na to, da sem na svetovni lestvici padel na tista mesta, kjer sem bil uvrščen pred leti. Zagotovo se je težko vrniti na turnirje serije challenger, ker veš, da moraš osvojiti določeno število točk, da znova prideš na mesta, kjer si že bil. Po drugi strani se fizično dobro počutim, sem hiter in kar je zelo pomembno, po dvoboju me nič ne boli. Naslednji dan lahko normalno treniram. Mislim, da je to prava smer in da se bo začela forma dvigovati, s tem pa bodo prišli tudi rezultati."

Morda si bo omislil tudi tujega trenerja

Letošnjo sezono pa je v njegovi ekipi prišlo še do ene spremembe. Po skoraj štirih letih sta z Blažem Trupejem prekinila sodelovanje. Zdaj sodeluje z Miho Mlakarjem. "Trenutno nimava podpisane še nobene pogodbe in za enkrat nimava dolgoročnih ciljev. Sicer je najino sodelovanje zelo dobro. Skupaj se bova usedla, ko pridem nazaj iz ZDA, in ne vidim razloga, da ne bi sodelovala tudi v prihodnje."

Njegovi načrti glede trenerja so v prihodnosti še ambicioznejši. Rad bi sledil potezam najboljših igralcev, ki so v svojo ekipo povabili nekdanje vrhunske igralce. Najbolj znani primeri so Roger Federer (Stefan Edberg), Novak Đoković (Boris Becker), Andy Murray (Ivan Lendl, Amelie Mauresmo). "Obstaja teoretična možnost, da bi imel poleg sebe tudi tujega trenerja, ki je bil nekdaj tudi sam igralec. Bil bi bolj kot svetovalec. Ne bi bil vseskozi zraven, ampak samo za določene turnirje in treninga. To je zdaj v teniškem svetu zelo zaželeno. Seveda bo to odvisno tudi od mojih rezultatov. Najprej si želim priti na tista mesta, kjer sem že bil, potem pa bom začel razmišljati v tej smeri," je bil jasen Blaž.

Ne spreglejte