Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
20.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Donna Vekić Wimbledon Venus williams Andreja Klepač

Sreda, 5. 7. 2017, 20.12

6 let, 7 mesecev

Wimbledon (WTA), 3. dan

Mamica Azarenka je še v formi, preobrat Ostapenkove, Klepčeva že v drugem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Donna Vekić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je odlično začela turnir ženskih dvojic v Wimbledonu. Klepačeva je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v 1. krogu premagala avstralsko navezo, ki jo tvorita v Rusiji rojeni sestri Anastasia in Arina Rodionova.

Klepačeva in Sanchezova, ki sta 15. nosilki, sta upravičili status favoritinj turnirja za grand slam v Angliji in slavili v treh nizih s 6:2, 4:6, 6:3. Dvoboj je trajal eno uro in 45 minut.

Dvakratna zmagovalka turnirja v Wimbledonu Čehinja Petra Kvitova, 11. nosilka, je izpadla v 2. krogu. Čehinjo, ki je med dvobojem zaprosila za zdravniško pomoč, je izločila Američanka Madison Brengle s 6:3, 1:6, 6:2.

Azarenka ohranila teniško formo tudi po rojstvu sina

Nekdanja številka 1 Belorusinja Viktorija Azarenka se je šele junija vrnila v teniško karavano, potem ko je decembra lani rodila sina Lea, a njena forma ni vprašljiva. Sedemindvajsetletnica se je na svojem prvem turnirju za grand slam po porodu uvrstila v tretji krog. Novopečena mamica je v 2. krogu premagala 15. nosilko Jeleno Vesnino.

Belorusinja lovi prav poseben mejnik, ko lahko postane prva mamica z naslovom zmagovalke Wimbledona med posameznicami, potem ko je ta podvig uspel Evonne Goolagong Cawley leta 1980. | Foto: Reuters Belorusinja lovi prav poseben mejnik, ko lahko postane prva mamica z naslovom zmagovalke Wimbledona med posameznicami, potem ko je ta podvig uspel Evonne Goolagong Cawley leta 1980. Foto: Reuters

V 1. krogu je premagala Američanko Cici Bellis, nato pa je dvakratna zmagovalka Australian Opna (2012, 2013) izločila eno od nosilk Rusinjo Vesnino v dveh nizih s 6:3, 6:3. Belorusinja je bila dvakrat v polfinalu Wimbledona v letih 2011 in 2012.

Azarenka se bo za vstopnico za osmino finala v 3. krogu pomerila z Britanko Heather Watson, ki se je na turnir uvrstila na podlagi posebnega povabila. Watsonova, ki je trenutno 102. igralka sveta, je izločila Latvijko Anastasijo Sevastovo, 18. nosilko.

Finalistka OP Avstralije Slovakinja Dominika Cibulkova, osma nosilka, lanska četrtfinalistka Wimbledona, je v dveh nizih premagala Američanko Jennifer Brady. V 3. krog sta se uvrstili tudi Hrvatica Ana Konjuh, ki je ugnala Romunko Irino Begu, ter Grkinja Maria Sakkari, ki je bila boljša od Čehinje Kristyne Pliškove.

 

* ATP, 3. dan

Rezultati:

 

Ne spreglejte