Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 7. 2014,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aljaž Bedene Blaž Trupej Teniška zveza Slovenije

Sreda, 23. 7. 2014, 9.50

8 let

Blaž Trupej še naprej uživa podporo Teniške zveze Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjem času se pojavljajo sporne izjave Aljaža Bedeneta v zvezi z njegovimi reprezentančnimi nastopi, odnosom s Teniško zvezo Slovenije in kapetanom moške članske reprezentance Blažem Trupejem.

Zdaj so se oglasili tudi na Teniški zvezi Slovenije (TZS), kjer menijo, da so bile izjave Aljaž Bedeneta nekonsistentne in izključujoče, zato kapetan Blaž Trupej še naprej uživa popolno podporo predsednika in direktorja TZS, pa tudi strokovnega sveta in upravnega odbora TZS.

V nadaljevanju objavljamo izjavo za javnost Teniške zveze Slovenije:

Na TZS menimo, da so izjave Bedeneta precej razburile večino ljubiteljev tenisa in preostalo športno javnost ter da so zavajajoče in se med seboj izključujejo. Iz navedenega se čutimo dolžni sporočiti in pojasniti naslednja dejstva:

Aljaž Bedene je za leto 2013 s TZS podpisal Pogodbo o nastopanju v okviru Davisovega pokala in spremljajočih aktivnostih. Pogodba ureja odnose med TZS, kapetanom in kandidatom za člana moške teniške reprezentance o nastopanju v okviru navedenega tekmovanja.

Aljaž Bedene je 24. 1. 2013 prisostvoval na tiskovni konferenci pred odhodom na srečanje z reprezentanco Poljske, nato pa tik pred odhodom sporočil, da zaradi poškodbe zapestja ne bo igral. Deset dni za tem, ko je odpovedal nastop, je Aljaž nastopil v 1. krogu turnirja ATP v Zagrebu in po težkem, večurnem boju v treh nizih izgubil proti Blažu Kavčiču. Še spornejši primer se je zgodil lani, ko si je od 13. do 15. 9. 2013 slovenska reprezentanca v dvoboju proti JAR izborila obstanek v 1. Evro-afriški ligi. Aljaž Bedene je od 7. do 15. 9. 2013 nastopal na turnirju ATP Challenger v Banjaluki in s tem kršil sklenjeno Pogodbo s TZS. Odpovedi z ustreznimi potrdili Aljaž Bedene ni poslal ne kapetanu in ne TZS v nobenem izmed naštetih primerov. Aljaž Bedene je kapetana moške članske reprezentance dalj časa zavajal z izjavami, da je zgodba o prevzemu državljanstva Velike Britanije neresnična. To je tudi decembra 2013 javno zatrdil novinarju Dnevnika. Enako je večkrat izjavil na sestankih s predstavniki TZS. V vsem tem času smo se pri odnosu med TZS in Aljažem Bedenetom izdatno trudili in opravili sestanke z njim novembra 2012 v Ljubljani, 6. 1. 2013 v Zagrebu, 2. 7. 2013 v Portorožu, 24. 7. 2013 v Umagu in avgusta 2013 v Ljubljani. Januarja 2014 je Aljaža Bedeneta kapetan reprezentance Blaž Trupej na OP Avstralije osebno ponovno povabil k nastopu proti Portugalski, kar je Aljaž potrdil, a nastopil ni. Marca 2014 smo pri TZS s kandidatom opravili nekaj telefonskih razgovorov in e-dopisovanj, v katerih se je kandidat z direktorjem TZS pogajal o pogojih za nastop za reprezentanco proti Izraelu aprila 2014.

Kako nekonsistenten in izključujoč je v svojih povedih, pričajo tudi izjave za javnost, in sicer da se že šest let počuti Britanca, čeprav je leta 2009 sodeloval v reprezentančnih nastopih proti Latviji, leta 2010 proti Norveški, kjer je igral na tekmi posameznikov, leta 2011 proti Finski in pozneje Italiji ter igral na tekmi posameznikov. Leta 2012 je bil v slovenski ekipi DC proti Danski, kjer je prav tako nastopil v igri posameznikov in zmagal. O vzdušju v reprezentanci in načinu izbire posameznih igralcev na tekmah za Davisov pokal je za medije spregovoril kapetan Blaž Trupej, ki še naprej uživa popolno podporo predsednika in direktorja TZS, pa tudi strokovnega sveta in upravnega odbora TZS.

Ne spreglejte