Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
27. 10. 2015,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Kavčič Blaž Rola Grega Žemlja Blaž Trupej

Torek, 27. 10. 2015, 15.29

8 let

Blaž Trupej: Če premagamo Berankisa, bomo na konju

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška teniška reprezentanca bo konec tedna v Kranju igrala proti Litvi. Dvoboj bo odločal o obstanku v prvi evorafriški skupini. Kapetan tudi tokrat ni povsem brez skrbi.

Slovensko teniško reprezentanco konec tedna čaka zelo pomemben dvoboj – z Litvo se bo pomerila za obstanek v prvi evroafriški skupini. Slovenska reprezentanca se je z Litvo pomerila že dvakrat (2009 in 2010), obakrat pa je bila boljša naša reprezentanca.

Žemlja in Kavčič sta še na poti iz Las Vegasa

Po dolgem času bo kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej lahko računal na vse najboljše igralce. Slovenske barve bodo zastopali Blaž Rola, Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman. Tudi tokrat ne gre vse po načrtih, saj sta Grega Žemlja in Blaž Kavčič še na poti iz Las Vegasa, kjer sta prejšnji teden igrala na turnirju serije challenger. To je za našo ekipo zagotovo manjši minus, saj bosta po 20-urnem potovanju potrebovala kar nekaj časa, da si bosta opomogla. "Po vseh teh letih sem takšnih stvari že vajen," je nekoliko v šali povedal Trupej. "Verjamem, da bomo naredili vse, da se bomo optimalno pripravili in pokazali tisto, kar znamo. Fantje bodo skušali pokazati, da znajo igrati dober tenis, na koncu pa bomo videli, kakšen bo rezultat. Res je, da smo z Litvo dvakrat igrali in jo obakrat premagali. Igrali bodo z bolj ali manj enako postavo, ampak vsak dvoboj je zgodba zase," je uvodoma povedal Blaž Trupej, ki slovenske reprezentance ne želi postavljati v vlogo favorita.

Ricardas Berankis ni neznanka

Največje orožje pri Litvi je Ricardas Berankis, ki je trenutno 75. igralec na svetovni lestvici. Poleg njega bodo za Litvo na razpolago še Laurinas Grigelis, Lukas Mugevicius in Tadas Babelis. Grega Žemlja je z Berankisom igral dvakrat in obakrat zmagal, medtem ko mu je moral Blaž Kavčič priznati premoč. Berankis je v letošnji sezoni zmagal na kar nekaj pomembnih dvobojih. Vsekakor gre za dobrega igralca. S tem se strinja tudi naš kapetan. "Gre za zelo kakovostnega igralca, ki bo v prihodnjih letih zagotovo še napredoval po lestvici. Za nas ni neznanka, saj vemo, da rad igra na malo hitrejših podlagah. Tri točke bomo skušali osvojiti proti drugemu igralcu in v igri dvojic, če nam uspe premagati še Berankisa, pa bomo na konju," je še povedal dolgoletni kapetan.

"Mislim, da znamo igrati zelo dober tenis"

Po letu in pol se je reprezentanci pridružil trenutno najboljši slovenski igralec Blaž Rola. Rola je v Davisovem pokalu nazadnje igral aprila lani v Portorožu, ko je Slovenija izgubila proti Izraelu. Blaž je v tem času več pozornosti namenil lastni karieri, sicer pa poudaril, da se, če mu okoliščine dopuščajo, vedno zelo rad odzove na povabilo kapetana. Z Ricardasom Berankisom še ni igral, sta pa že skupaj trenirala.

"Gre za vrhunskega igralca, ki ima za seboj zelo dobro sezono. Z njim sem treniral v Nemčiji, vendar iz treninga težko kaj razbereš. Z njim lahko pričakujemo zelo težek dvoboj," je sprva povedal mladi Ptujčan. Njegova letošnja sezona ni potekala po njegovih načrtih, a kot pravi, gre počasi na bolje. "Moja forma se počasi vrača. Mislim, da znamo igrati zelo dober tenis. Naše igre in rezultati kažejo, da znamo premagovati najboljše igralce. Zakaj nam ne bi uspelo tudi ta konec tedna? Videti je, da je vse v redu … Nazadnje, ko sem igral proti Izraelu, ekipa ni bila stoodstotna. Upam, da nam bo uspelo prikazati zares dobro igro," je povedal Rola, ki je poudaril, da je pred domačim občinstvom vedno zelo lepo igrati. "Res je lep občutek, saj redko pridem domov. V Kranju že dolgo nisem treniral. Prihajam iz Vegasa, kjer je bila podlaga malo počasnejša kot tukaj, vendar imam še nekaj časa za priprave."

Kapetan Blaž Trupej je glede vlog v ekipi še zelo skrivnosten, saj nima še nobenih informacij o formi najbolj izkušenih igralcev v reprezentanci Blaža Kavčiča in Grega Žemlje, vendar lahko pričakujemo, da bo v ekipi stavil na izkušnje.

Ne spreglejte