Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
30. 12. 2018,
8.32

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

5

Natisni članek

teniški globus ATP Novak Đoković

Nedelja, 30. 12. 2018, 8.32

5 let, 3 mesece

Novak Đoković o rekordih

Bi vas te besede Novaka Đokovića presenetile? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

5

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je po dveh uvodnih dvobojih v Abu Dabiju priznal, da razmišlja o rekordu na turnirjih za grand slam. Torej da bi lahko presegel Rogerja Federerja, ki je do zdaj na teh turnirjih zbral 20 zmag. Đoković je že na začetku sezone dokazal, da je v izjemni formi.

Sezone ne bi mogel začeti bolje

Srbski teniški zvezdnik letošnje sezone ne bi mogel začeti bolje – z dvema zmagama. Na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju je naprej premagal Karena Kačanova, v finalu pa še po treh nizih Južnoafričana Kevina Andersona.

"Malo sem utrujen. Igrala sva na zelo visoki ravni in proti Kevinu je vedno težko igrati. V zadnjem času igra odličen tenis. Nisva pričakovala, da bova igrala dve uri in pol pred začetkom sezone. To je sijajen začetek sezone," je po zmagi povedal Nole, kjer ga je na tribunah spremljal tudi njegov sin Stefan.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Rad bi presegel Rogerja Federerja

Đoković ima v svoji karieri zastavljenih nekaj visokih ciljev. Priznal je, da bi lagal, če bi rekel, da ne razmišlja o rekordu v zmagah na turnirjih za grand slam. Ob tem je še dodal, da bo to zelo težek izziv, saj za njim prihajajo mladi igralci. Enaintridesetletni Srb na turnirjih za grand slam za Federerjem zaostaja šest, za Nadalom pa tri zmage.

"Lagal bi, če bi rekel, da si ne bi želel osvojiti čim več turnirjev za grand slam. To je moj cilj in velika želja. To so verjetno turnirji, kjer želim do konca svoje kariere igrati najbolje. Ne glede na to, kako dolgo bo trajala moja kariera. Prav tako se bom s preostalimi boril za prvo mesto."

V življenju ima rad izzive

Novak je v zadnjega pol leta izgubil le tri dvoboje in vse tri poraze je doživel proti igralcem nove generacije. V Torontu ga je premagal Stefanos Cicipas, v Parizu je bil od njega boljši Karen Kačanov, Aleksander Zverev pa ga je premagal na finalnem turnirju v Londonu.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

"Tukaj je nova generacija teniških igralcev. Nadal in Federer sta še vedno zraven, vračata se tudi Andy Murray in Stan Wawrinka. Zame bo to velik izziv in vprašanje, ali bom lahko ostal na tako visoki ravni. Sploh kot človek z družino. V zadnjih letih se je vse nekoliko spremenilo, ampak v življenju imam rad izzive, saj se iz tega učimo in rastemo. To moram sprejeti in dati vse od sebe."

Skoraj brez počitka

Đokovića že v prihodnjih dneh čakajo novi dvoboji. Še pred koncem letošnjega leta bo igral na turnirju v Dohi, kjer bo v prvem krogu igral proti Bosancu Damirju Džumhurju. Pozneje, sredi januarja, ga že čaka prvi letošnji turnir za grand slam – OP Avstralije.

Ne spreglejte