Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 1. 2016,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tina Maze Peter Prevc Peter Prevc

Sobota, 2. 1. 2016, 12.59

8 let

Tudi Bloudkovi nagrajenci izbrali Prevca in Mazejevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bloudkovi nagrajenci so v 42. izboru za najboljša slovenska športnika v letu 2015 izbrali Petra Prevca in Tino Maze.

Med dosedanjimi zmagovalci se je prvega mesta največkrat razveselil nekdanji alpski smučar Bojan Križaj, ki se je v dvajsetem stoletju na vrhu znašel osemkrat. Tina Maze je po mnenju Bloudkovih nagrajencev že šestič postala športnica leta, kar jo na večni lestvici dosedanjih zmagovalk uvršča na drugo mesto. Ko Tina Maze še ni tekmovala, sta najboljši športnici sedemkrat postali nekdanja teniška igralka Mima Jaušovec in alpska smučarka Mateja Svet. Omenjeni bosta očitno še naslednjih nekaj let ostali zapisani kot športnici z največ osvojenimi priznanji, saj je malo verjetno, da se bo Tina Maze po letu dni premora vrnila v smučarsko karavano, še pišejo pri časniku.

Peter Prevc je zaznamoval koledarsko leto 2015, čeprav na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu na Švedskem ni osvojil kolajne, v finalu svetovnega pokala v Planici pa se mu je v infarktni končnici za las izmuznil veliki kristalni globus. Prevc vseeno ocenjuje, da je njegov največji dosežek v dosedanji karieri nepozaben polet do 250 metrov, ki ga je uprizoril na letalnici v Vikersundu na Norveškem.

Pri osvajanju prestižnih športnih nagrad je bila znova brez konkurence Tina Maze, ki je v zadnjem desetletju najbolj zaznamovala dogajanje v slovenskem športu. V svoji zadnji sezoni pred zamrznitvijo ali morda celo koncem kariere je zablestela na vrhuncu zime, ko je na svetovnem prvenstvu v Vailu osvojila zlati kolajni v smuku in alpski kombinaciji, v superveleslalomu pa je zasedla drugo mesto. Tudi Tini Maze se je tako kot Petru Prevcu izmuznil veliki kristalni globus, potem ko je januarja predvsem zaradi izmučenosti izgubila nekaj sijaja.

Ne spreglejte