SiolNET. Sportal Sportal +
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triglav skozi oči Slovencev tudi na Al Jazeeri

1

termometer

 | Foto:
Zehrudin Isaković, sarajevski novinar in izkušeni alpinist, je vodja projekta Planine Balkana, ki bo na programu Al Jazeere predstavil najvišje vrhove balkanske regije.

Prizore s Triglava so snemali avgusta letos, 30. avgust pa je tako datum, ko se je 61-letni alpinist, gorski reševalec in kronist himalaizma Viki Grošelj, nazadnje povzpel na najvišji slovenski vrh. "Prvi del serije Planine Balkana je nastajal na Triglavu. Gre za pilotski film, vendar so odzivi med tistimi, ki bodo projekt financirali, menda zelo pozitivni, zato pričakujem, da se bo snemanje nadaljevalo," je za Sportal optimistično pojasnjeval Viki Grošelj, ki je obenem tudi rdeča nit filma o Slovencih skozi prizmo slovenskega očaka, Triglava.

Harmonika in ples v gojzarjih

"V filmu nastopa več znanih Slovencev, med njimi tudi Slavko Avsenik, Milan Kučan in reševalec Janez Brojan. Mislim, da bo film nadvse duhovit, v njem pa ne bo manjkalo niti prizorov s Kredarice, kjer smo doživeli pravi slovenski večer s harmoniko, gojzarji in plesom, kar so snemalci pridno zabeležili na filmski trak. Pričakujem, da bo film na sporedu enkrat jeseni."

Stipe Božič vodnik po hrvaških, Ilina Arsova po makedonskih gorah

Drugi del serije Planine Balkana bodo snemali na Hrvaškem, kjer bo na najvišji hrvaški vrh Sinjal (1831 metrov) filmsko ekipo vodil izkušeni alpinist Stipe Božič, večkratni udeleženec jugoslovanskih pa tudi slovenskih odprav v Himalajo, na najvišji makedonski vrh Golem Korab (2754) pa jih bo pospremila Ilina Arsova, prva Makedonka, ki je priplezala na vrh Everesta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin