Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
31. 3. 2008,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 3. 2008, 10.35

8 let

So Domžale ulovljive?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po 25. krogu PrveLige Telekom Slovenije je vse več tistih, ki se sprašujejo, ali lahko zasledovalci na lestvici ulovijo Domžale in jim odvzamejo drugi zaporedni naslov slovenskega prvaka.

Derbi kroga je bil v Domžalah, kjer so prvaki gostili Interblock in izgubili. Ljubljančani so najbolj uspešna ekipa spomladanskega dela prvenstva in morda celo največja nevarnost za Domžalčane do konca prvenstva. Za prvaki enajst tekem pred koncem prvenstva zaostajajo osem točk. Pred sezono z vseh vetrov zbrana ekipa je dokazala, da ima kakovost, s katero bo v prihodnosti krojila vrh slovenskega nogometa in Interblock predstavljala tudi v Evropi. Za zdaj se ambiciozen načrt Joca Pečečnika uresničuje, kar je, glede na to, kaj vse premožni poslovnež načrtuje v prihodnosti, razveseljivo za slovenski nogomet. Ekipa, v kateri igra kar nekaj zvezdnikov za slovenske razmere (Ermin Rakovič, Martin Pregelj, Aleksander Rodić …), se je razigrala in lahko sproščeno vstopi v zaključni del prvenstva. Cilj je Evropa in glede na to, da so Ljubljančani v igri za naslov tudi v pokalnem tekmovanju, so na dobri poti, da ga dosežejo. Domžalčani so v krizi. V petih krogih so zmagali le enkrat in zgolj trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. Od tega so dvakrat zadeli proti obubožanemu Livarju. Odhod reprezentanta Zlatana Ljubijankiča se pozna, velik minus pa je tudi poškodba Luka Žinka. Okrepitve, ki so prišle v zimskem prestopnem roku (Jalen Pokorn, Borut Semler …), se za zdaj še niso obnesle. Toda glede na točkovno prednost, ki jo imajo na vrhu lestvice, so nogometaši z obrobja slovenske prestolnice še vedno prvi favoriti za naslov prvaka.

Bodo Goričani ponovili niz?

Po prvenstveni razpredelnici sodeč so nevarni za Domžalčane še Goričani, ki za prvaki zaostajajo še točko manj kot ''kockarji'' (sedem točk).

Ekipa Darka Milaniča je spomladanski del prvenstva začela porazno, zdaj pa zmagala dvakrat zapored. Če se bo ponovil scenarij iz prvega dela sezone, ko so Goričani po slabšem začetku nanizali kar šest zaporednih zmag, utegnejo primorski nogometaši ogroziti vrh. Njim v prid govorijo tudi uvrstitve v zadnjih sezonah. V minuli sezoni so bili drugi, pred tem pa trikrat zapored prvi. Vselej so povsem v vrhu in vse kaže, da se bo scenarij iz zadnjih let vnovič ponovil.

Pavlovič velika okrepitev

Vse boljši so tudi Mariborčani. Na krilih izkušenega Zorana Pavloviča, ki se je izkazal kot velika okrepitev, nizajo dobre izide.

Ko bodo bolje začeli igrati še preostali nogometaši, ki so v Maribor prišli v zimskem prestopnem roku (Dalibor Volaš, Brazilec Tavares …), bodo še boljši. Toda zaostanek, ki so ga vijoličasti priigrali v prvem delu prvenstva, jim ne daje upanja, da bi lahko ogrozili Domžalčane ne prvem mestu. Veliko bolj realen je boj za drugo mesto, ki pelje v Evropo, kamor se lahko prebijejo tudi iz pokala, v katerem so v polfinalu.

Drava in Nafta za osmo mesto

Koper igra poletno in vselej lahko premaga vsakogar, a obalni navijači žalostno ugotavljajo, da podobno velja tudi v obratni smeri. Koprska mladost oscilira in ne kaže stalne forme. Podobno velja za Celjane, ki že vrsto let iščejo pot do vrha, a se vselej kje zalomi. V tej sezoni so ostali brez številnih nosilcev igre (Sebastjan Gobec, Domen Beršnjak, Dejan Rusič), zato je tokrat to povsem razumljivo. V velikih skrbeh so lendavski navijači. V petih krogih spomladanskega dela prvenstva je Nafta osvojila zgolj točko, kar je zelo skrb vzbujajoče. Pred tem krogom je prišlo do menjave trenerja (Hrvat Nenad Gračan je moral oditi), a to za zdaj še ni obrodilo sadov. Lendavčani so v Novi Gorici visoko izgubili. Vse kaže, da se bodo z Dravo borili za osmo mesto, ki zagotavlja neposreden obstanek v ligi (devetouvrščeni gre v dodatne kvalifikacije, v katerih se pomeri z drugouvrščenim moštvom druge lige). Ptujčani pod vodstvom Milana Đuričića in z goli izkušenega Marka Kmetca pridno zbirajo točke. V boju za obstanek se trenutno zdijo v prednosti pred Lendavčani. Po točkah sodeč bi v isti boben lahko dali tudi Primorje, ki pa pod vodstvom Borivoja Lučića sodi med najboljše ekipe drugega dela prvenstva in se bo ob koncu verjetno razvrstilo nekje na sredino prvenstvene razpredelnice.

Livar se poslavlja od prve lige

Vprašanje, kdo bo neposredno izpadel iz lige, je dokončno rešeno. Moral bi se zgoditi čudež, da bi Livar nadoknadil 15 točk zaostanka za devetim mestom. Nogometaši iz Ivančne Gorice so tokrat visoko izgubili. In glede na to, da brez točk ostajajo tudi, ko igrajo dobro, je jasno, da se bodo čez nekaj mesecev vrnili tja, kjer so pred kratkim že bili. V drugo ligo.

Ne spreglejte